Ferma

211

Studiu Biomin: Mari pericole de micotoxine în porumbul și grâul furajer din recolta 2020

autor

MeetMilk.ro

distribuie

Din cauza umidității excesive, dar și a altor cauze, multe părți ale Europei se pot aștepta la niveluri potențial dăunătoare de contaminare cu micotoxine în viitoarea recoltă de porumb și de grâu 2020, potrivit rezultatelor Instrumentului de predicție a micotoxinei Biomin, citat de Dairy Global.

O tendință majoră identificată în prognoza de apariție a micotoxinei este aceea că deoxinivalenolul (DON) sau vomitoxina au o probabilitate ridicată de a depăși un prag de risc de 150 de părți pe miliard (ppb) de porumb în Europa Centrală, de Est și de Sud și o probabilitate similară ridicată de a depăși 150 ppb în grâu în Europa de Nord.

Prognoza se bazează pe un instrument de predicție care oferă evaluări zilnice ale nivelului preconizat de micotoxine la recoltele de porumb și grâu.

„Scopul nostru cu instrumentul de predicție este de a oferi o evaluare a apariției probabile a micotoxinei la fel de exactă ca prognoza ta zilnică”, a explicat dr. Timothy Jenkins, om de știință pentru dezvoltare la Biomin.

Instrumentul de predicție a micotoxinelor folosește algoritmi sofisticate care se bazează pe 15 factori și setul de date proprietate extinse compilate prin intermediul sondajului de biototoxine Biomin, cel mai lung sondaj care a funcționat și cel mai cuprinzător sondaj despre apariția micotoxinei în hrana animalelor din întreaga lume.

„Vremea este cel mai important factor în ceea ce privește predicția apariției micotoxinei și domină motivele pentru care fluctuațiile de la an la an a modelelor de micotoxine observăm într-o anumită regiune”, a declarat dr. Jenkins.

Pe baza instrumentului, actualizări săptămânale cu privire la riscul de micotoxine în regiunea europeană vor fi disponibile aici. Instrumentul de predicție micotoxină generează riscul de fumonisine, aflatoxină, deoxinivalenol și zearalenonă în porumb și deoxinivalenol și zearalenonă în grâu.

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2