146
Un studiu global efectuat de Cargill asupra preferințelor consumatorilor, si publicat de Dairy Reporter, a constat că cel puțin 67% dintre respondenți preferă net lactatele, în detrimentul substituenților. Cu toate acesta, jumătate dintre consumatorii care consuma frecvent lactate au încercat și produse alternative, însă doar 13 % au declarat că le plac și doar 8 % le-au introdus în dieta lor. De asemenea, Cargill a constatat că a un produs din lapte este fost mai important pentru 55% dintre respondenți, decât în cazul alternativelor non-lactate (40%). Motive pentru evitarea produselor lactate Cea mai frecvent menționată cauză a fost intoleranța la lactoză (35%), urmată de o sensibilitate / alergie la lapte (26%). Alte motive pentru evitare au inclus „Evitarea hormonului de creștere“ (24%), „Înaintarea în vârstă“ (24%), și „Reducerea consumului de grăsimi saturate“ (23%). Doar foarte puțini (7%), menționează gustul produselor lactate, ca element de respingere. Dintre sursele alternative disponibile în produse, 80% preferă migdalele, 59%-nuca de cocos, iar 50% spun că preferă soia. Factorii alternativelor lactate care sunt revendicări de sănătate, nutriționale și calitatea. Cu toate acestea, 47 % dintre consumatori acuză prețul,fiind de acord ca „alternative lactate sunt prea scumpe.“ Alți 20% dintre consumatori au spus că în dieta lor este ”prea mult lapte”. Aproape două treimi dintre respondenți (63%) au spus că preferă gustul de „lactate reale“ și 60% au spus că vor produse lactate pentru beneficiile lor de sanatate, cum ar fi calciul și vitamina D, iar aproape jumatate (49%), dispuși să plătească mai mult pentru produsele pe care le consideră mai sănătoase. În plus, 63% dintre participanți au spus că "preferă gustul produselor lactate reale.