Tehnologii

294

Studiu: Ce au poftit românii să mănânce de 1 decembrie?

autor

MeetMilk.ro

distribuie

Mâncarea de fasole, sarmalele și micii au fost cele mai poftite preparate de 1 decembrie.

Pentru 84% dintre participanții la studiul Poftele românilor, cea mai mare poftă de 1 decembrie a fost reprezentată de preparatele tradiționale.

Conform datelor extrase din platforma Tazz, cele mai comandate preparate de 1 decembrie 2022 au fost micii cu pâine și muștar.

Cu ocazia Zilei Naționale a României, Tazz a publicat studiul Poftele românilor, o analiză complexă care deschide universul poftelor românești și explorează teritoriul poftelor  în funcție de sezon. 

De la poftele constante care apar odată cu momentele de sărbătoare și până la emoțiile generate de pofte, studiul a urmărit toate modurile în care pofta influențează stilul de viață al românilor. 

Ce înseamnă pofta pentru români

Pentru români, mâncarea este o activitate socială importantă, iar poftele alimentare sunt frecvente și influențează bugetul personal.

Românii asociază pofta cu emoții pozitive: peste jumătate din participanții la studiu consideră că pofta apare în situații fericite de viață și este un moment de răsfăț ocazional.

Ce au poftit românii de 1 decembrie?

1 decembrie a venit la pachet cu pofta de preparate tradițional românești pentru 84% dintre participanții la studiu. Mâncarea de fasole a fost cea mai mare poftă de Ziua Națională, pentru 24% de români. Sarmalele completează topul poftelor cu 15 procente, urmate de tradiționalii mici poftiți de 12% dintre participanții la studiu. 

Conform studiului, printre poftele românilor de 1 decembrie  se regăsesc și alte preparate din bucătăria românească, de la mămăligă, ciorbe, răcitură și până la șorici, piftie sau tocane.

Dar ce au comandat românii de 1 decembrie?

Chiar și în cele mai tradiționale contexte, românii sunt deschiși să comande mâncare direct la ușa casei. Datele extrase din studiu arată că ziua de 1 Decembrie și Revelionul sunt sărbătorile de iarnă în care se comandă cel mai mult.

Conform datelor extrase din aplicația Tazz, printre cele mai comandate preparate de 1 decembrie 2022 în București, Cluj, Brașov, Iași și Timișoara s-au numărat micii cu pâine și muștar, salata de boeuf, tochitura de porc și cartofii prăjiți.

Cele mai comandate preparate în funcție de orașe

Datele extrase din platforma Tazz arată că anul trecut, la nivel de orașe, cele mai comandate preparate de 1 decembrie au fost:

Micii cu pâine și muștar în București, urmați de cartofi prăjiți și ciorba de burtă

Gogoșile de casă, salata de bouef și iahnia de fasole cu cârnați în Timișoara

Cartofii prăjiți, ciorba de fasole și mini papanașii cu smântână în Cluj

Micii cu pâine și muștar, cașcavalul pane și tochitura de porc în Brașov

Supa de pui cu tăiței, micii și cartofii prăjiți în Iași

La categoria supermarket, cele mai comandate produse în București, Cluj, Brașov și Iași au fost bananele, în timp ce în Timișoara apa a fost pe primul loc. În Iași, topul la această categorie a fost completat de apa minerală și mango.

Studiul Poftelor românilor a fost dezvoltat de Tazz alături de Cult Research pe baza unui chestionar completat de un eșantion de 406 persoane cu vârsta între 18 – 50 de ani, din mediul urban mare și mapează universul poftelor românești.

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2