Ferma

186

Studiu: Impactul Covid-19 asupra nutriției suinelor

autor

MeetMilk.ro

distribuie

Deși Covid-19 nu a afectat direct porcii, efectele virusului uman au un efect profund asupra afacerilor porcine peste tot în lume. Acum, întrebarea este cum să răspundeți la aceste evoluții și să le folisiți în avantajul dumneavoastră, fermierii. Expertul în tehnologia nutriției porcine, Casey Bradley, de la Universitatea din Michigan, are câteva idei care au fost publicate de PigProgress. Iată ce scrie aceasta.

Vântul schimbării în fermele de suine

”În ultimele 6 luni, viața și cariera mea s-au schimbat mai repede decât mi-aș fi putut imagina vreodată și nu prin alegere. Acum, îmi imaginez că majoritatea dintre voi poate avea anumite emoții sau gânduri similare, dar este adevărat pentru fermier.

Condițiile de viață și afacerile familiei sunt distruse din cauza prețurilor scăzute ale cerealelor, laptelui, oului, cărnii de porc și cărnii de vită. Asta se petrece în timp ce consumatorul american începe să conștientizeze că bugetele lor sunt restricționate de prețurile alimentare mai mari decât cele normale în magazinele alimentare.

Însă, gândiți-vă foarte bine la proverbul chinezesc care spune că ”atunci când suflă vântul schimbării, unii construiesc ziduri, iar alții construiesc mori de vânt.” Iar cei mai câștigați sunt cei care se gândesc să construiască ”mori”, nu ziduri.

Așadar, care sunt morile de vânt moderne, pentru industria porcină, din sectorul nutrițional, care să îmbunătățească durabilitatea producției?

 Biosecuritatea fabricii de furaje

Recent, la un Simpozion de specializat pe nutriție nonruminantă, cu privire la biosecuritatea fabricii de furaje, specialiștii au afirmat că, din cauza amenințărilor cu boli animale străine și a unor cercetări de bază care indică faptul că focarele bolii circulante pot fi legate de traficul de camioane, a creat oportunitatea perfectă pentru producătorii de suine de a pune în aplicare măsuri suplimentare de biosecuritate.

Unele dintre aceste măsuri includ timpul de reținere a ingredientelor care intră în regiunile cu risc, schimbarea traficului de camioane și de persoane la fabricile de furaje și urmărirea suplimentară a tuturor ingredientelor care intră sau care se hrănesc în ferme.

De asemenea, este important de menționat că cercetarea privind aditivii în furaje s-a accelerat în combinații diferite, fapt care atenuează nu numai mucegaiul tradițional și salmonella, ci, acum, și ASF și PRRS. Dar glazura de pe tort este că multe dintre aceste ingrediente îmbunătățesc și performanța.

 Combinații sinergice

Cercetările efectuate, atât din perspectiva academică, cât și din cea a industriei, constată că o combinație de aditivi și/sau ingrediente alimentare specifice, are potențialul de a crea strategii nutriționale pentru producători, oferindu-ne în același timp alternative la soluțiile tradiționale.

Aceste strategii provin de la acizi, uleiuri esențiale sau fitogene, precum și de la sursa și tipul de fibre. Dar succesul pe termen lung se va baza pe coerența răspunsului și pe costurile durabile.

 Bioinformatică îmbunătățită

Nu există nicio îndoială că acum colectăm o mulțime de date. Există soluții NIR accesibile pentru monitorizarea și formularea pe baza ingredientelor primite, pentru a maximiza eficiența în sistemul fermei.

Există sisteme de control și alimentare în interiorul hambarului care vă pot oferi informații actualizate de la distanță, pentru a face schimbări atât în ​​management, cât și în nutriție.

Există, de asemenea, o presiune uriașă pentru teste rapide și pentru diagnosticarea fermelor despre care nu am crezut niciodată că este posibil în urmă cu 10 ani.

Această bogăție de date la îndemână oferă nutriționiștilor și instrumente de geniu matematic, pentru a construi modele și a regla în timp real nutriția, față de întârzierea de 6 luni, tradițională. Dar riscul ar putea fi că urmărim mai multe abordări, fără prea multă mișcare în factorii economici cheie.

Crearea unei strategii nutriționale durabile

În încheiere, evaluați ce s-a schimbat în sistemul fermei. sau mai bine, ce schimbări trebuie să construiți pentru a crea o strategie nutrițională durabilă pentru funcționarea afacerii dumneavoastră.

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2