155
Reducerea folosirii antibioticelor în timp ce se aleg strategii alternative pentru a asigura sănătatea animalelor poate conduce la creşterea profitului cu 2.67 euro per porc, arată cele mai recente studii ale cercetătorilor, citate de PigProgress.net. Aceste cifre au fost prezentate de un grup de cercetători ataşaţi instutelor din Belgia şi Olanda şi publicat în Preventive Veterinay Medicine. Potrivit publicaţiei, în mediile închise şi controlate, antibioticele pot fi reduse substanţial prin aplicarea măsurilor de biosecuritate şi targhetarea vaccinărilor. Suplimentar, s-a dovedit că acestă reducere se poate face fără a face compromisuri în performanţele economice. Simulările companiilor au reuşit să scoată în evideţă şi faptul că performanţele economice pe porcul finit din adăpost pot fi îmbunătăţite Cercetătorul principal Cristina Rojo-Gimeno, ataşat la Flemish Insitute for Agriculture and Fisheries Research (ILVO), Belgium şi Ghent University, a ajuns la aceste concluzii după un studiu amânunţit în 48 de efective de porci crescuţi în sistem închis de la Flemish. Rezultatele studiilor au arătat că din punct de vedere economic pe unitatea de porc procesat nu se înrăutăţelte, ci din contră în majoritatea cazurilor s-a calculat o medie mai bună de 2.67 euro pe porcul finit, informează Agroazi.