Magazinul
Auchan Vitan a
găzduit în weekend-ul 19-21 iunie cea de-a treia ediție a târgului
producătorilor locali.
Producători din zona Bucureștiului și împrejurimi, apreciați în weekend-urile
trecute de către clienții și vizitatorii târgurilor din Auchan Militari, au
adus și în magazinul Auchan Vitan produse locale, românești, precum mezeluri și
preparate din carne după rețete proprii, legume și verdețuri românești nelipsite
de gustul autohton, precum și bere artizanală românească.
Târgul a fost amenajat în incinta magazinului, în
apropierea raionului Brutărie, iar partenerii care au propus vizitatorilor o
mică parte din tradițiile și valorile locale și regionale, într-o atmosferă
specifică au fost:
-
Ferma Gruiu- Apărută din
dorința de-a ne întoarce la tradiție și la gusturile autentice, Ferma Gruiu crește
animalele în regim natural semi-deschis, hrănindu-le exclusiv cu iarbăși nutrețuri
naturale, din culturile de pe terenurile proprii și fabrică produsele doar din
carne și ingrediente naturale, fără nimic artificial adăugat. Aflată la 40 km
de București, în județul Călarași, Ferma Gruiu s-a concentrat pe câteva rase
renumite de animale: porc „Mangalița”, vita „Limousine”, oaie „Suffolk”.
-
Meșteșugari de Gusturi- Produsele Meșteșugari de Gusturi se
disting prin calitate, prospețime și tradiție, iar rețetele folosite pentru
cele atestate tradițional sunt de pe vremea Bucureștiului de altă dată, de la începuturile
meseriilor gustoase, când breslașii hanurilor se întreceau
în preparate delicioase.
-
Ferma Marin– Originară din
Comuna Copăceni, Județul Ilfov, Ferma Marin cultivă legume și flori autohtone.
Pornind de la legume de bază precum rosii, castraveți, ardei gras, ardei iute,
vinete, dovlecei, salată, telină, gulii, praz, ceapă, până la verdețuri precum
mărarul, pătrunjelul, leușteanul, principalele criterii sunt prospețimea și
naturalețea produselor.
-
MDM – Dymar-reușește să aducă pe mesele românilor mai
multe sortimente de legume și verdețuri, precum: pătrunjel, mărar, leuștean, ceapă, ridichi, salată, gulii. Certificarea
Global Gap reprezintă garanția faptului că produsele ating cel mai înalt nivel de calitate și siguranță alimentară.
-
Fabrica Grivița- Prima fabrica de bere transparentă din România și singura
cu zonă de producție deschisă publicului a fost lansată în 2019 și are o
capacitate de producție ce depășește 20.000L pe lună. Fabrica Grivița propune
un mod complet nou de a produce bere, acordând o atenție sporită calității și a
experiențelor consumatorilor.
Producătorii care doresc să participe pe viitor la aceste
evenimente organizate de Auchan sunt rugați să se înscrie prin e-mail la adresa
[email protected].