158

Tehnologie revolutionara de ambalare a branzeturilor

autor

MeetMilk.ro

distribuie

Alberto Tomasini, CEO al companiei italiene Ovtene, a anuntat ca, impreuna cu Universitatea din Udine, s-a dezvoltat o noua si originala modalitate de ambalare a branzeturilor, cu foarte bune rezultate pentru mortadella.

Tehnologia presupune includerea carbonatului de calciu, a talcului si a dioxidului de titan in polietilena HDPE care, in acest fel, isi mareste si isi imbunatateste densitatea, pretandu-se foarte bine la ambalarea vacuumata. Licenta a fost cumparata de investitori din Staele Unite care, impreuna cu italienii de la Ovtene vor infiinta o corporatie in Marion-Massachusetts, corporatie care va dezvolta noul concept si care va creea noi linii tehnologice care, dupa cum se afirma, vor revolutiona ambalarea branzeturilor. Achizitionarea licentei de catre americani nu este intimplatoare. Salvatore Gigli, Presedinte al noii corporatii a declarat pentru PackageTechologies ca potentialul American de procesare poate creste de 20 de ori, fata de nivelul actual, noua tehnologie oferind procesatorilor solutii pentru cresterea productiei si a productivitatii. Foliile, comercializate in role, decupaje sau pungi au primit, deja, avizul International Dairy Deli Bakery Association, putand fi folosite si la ambalarea altor alimente precum ciocolata sau pastele de tomate.

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2