Tehnologii

184

Tehnologii de procesare

autor

MeetMilk.ro

distribuie

Preocuparea tot mai intensa a consumatorilor pentru hrana lipsita de aditivi ii determina pe producatorii de utilaje de procesare sa gaseasca noi solutii de sterilizare, igienizare si conservare prin care carnea cruda sau gatita sa isi mentina calitatile si aspectul mai mult timp fara ajutorul substantelor chimice. Va prezentam astazi cateva dintre cele mai noi echipamente care se pot dovedi utile producatorilor din industria carnii atunci cand doresc sa se alinieze la noile cerinte ale cumparatorilor, apeland cat mai putin la aditivii alimentari folositi in mod uzual.

Banda transportoare ThermoDriveBenzile ThermoDrive de la Intralox au fost create pentru producatorii care isi doresc perfectiunea in ceea ce priveste igiena. Nu au nevoie de dispozitiv de pretensionare (eliminand, astfel, grijile legate de intretinerea si igienizarea acestuia), sunt perfect netede si nu contin fibre de sustinere care sa creasca riscul crapaturilor, mediul propice pentru bacterii. Sunt ideale pentru aplicatiile specifice unde e nevoie de mediu perfect inchis, de curatare frecventa sau de razuirea benzii cu instrumente ascutite pentru a elimina resturile uscate, de exemplu. Faptul ca este 100% inchisa o recomanda mai ales in cazul procesarii de materie prima cu continut ridicat de lichid, care nu se pierde si nu murdareste echipamentele din jur. Banda poate fi ridicata usor si spalata cu apa, neavand nevoie de inmuiere. Calitatile sale mentin bacteriile la un nivel foarte scazut, crescand, astfel, viata produsului pe raft. Sursa: www.intralox.com Tunel de inghetare RossTunelul Ross BLC Impingement raceste si ingheata rapid produsele proaspete cu pierderi de greutate minime si productivitate crescuta. Datorita tehnologiei folosite, carnea nu se deshidrateaza, iar distrugerile la nivel celular sunt reduse semnificativ. Este fabricat din otel inoxidabil, are un ecran sensibil la atingere si trei benzi transportoare care ii ofera flexibilitate, putand fi programate sa lucreze independent, pentru tipuri diferite de produse (carne cruda, chiftele etc.) In cazul in care este conectat la utilajul de dezosare, Ross BLC permite un timp total de productie de numai 45 de minute. Sursa: www.rossindinc.com Masina de taiat Urschel 5600Utilajul taie produse proaspete sau inghetate la viteza de 5.600 de rotatii pe minut, putand opera continuu. Designul simplificat reduce timpul necesar curatarii. Se remarca printr-un control bun al taierii, feliile rezultate avand intotdeauna dimensiunile dorite, un avantaj fata de majoritatea utilajelor similare. Textura produselor poate varia de la carne inghetata la amestecuri fine. Dimensiunile utilajului sunt de 2321x1437x1718 mm, iar greutatea de 1421 kg. Sursa: www.urschel.com Formatoare de chiftele Heat and ControlConstruite in asa fel incat sa poata fi atasate majoritatii mixerelor din industrie, formatoarele de chiftele, hamburgeri si nuggets permit o varietate mare de contururi si dimensiuni, aducand producatorilor un avantaj pe piata. Functioneaza fara oprire, carnea putand fi de vita, pui, porc sau diferite amestecuri.Unele orificii (cu diametrul cuprins intre 5 si 16 mm) creeaza chiftele cu aspect natural, de casa, in timp ce altele determina un contur ferm, potrivit pentru bucatile de care care vor intra in compozitia supelor, de exemplu. Dispozitivul de creare de aburi impiedica bucatile de carne formate sa se lipeasca de utilajul construit din otel inoxidabil. Sursa: www.heatandcontrol.com Portionare, transportare si asezare in tavi FlexLoader CFSCompania germana Handtmann propune producatorilor de carne tocata un utilaj care preia anumite cantitati presetate din mixer, le formeaza, le transporta si le depoziteaza in tavile care urmeaza a fi ambalate si etichetate. Echipamentul detecteaza carnea cu ajutorul senzorilor laser si grupeaza produsele formate cu ajutorul a doua centuri transportoare care comunica intre ele. Poate depozita in tavi pana la 120 de portii pe minut, greutatea si inaltimea maxima a fiecareia fiind de 1500 g si, respectiv, de 250 mm. Sursa: www.handtmann.com

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2