Tehnologii

146

Tehnologii de procesare

autor

MeetMilk.ro

distribuie

Preocuparea tot mai intensã a consumatorilor pentru hrana lipsitã de aditivi îi determinã pe producãtorii de utilaje de procesare sã gãseascã noi soluþii de sterilizare, igienizare ºi conservare prin care carnea crudã sau gãtitã sã îºi menþinã calitãþile ºi aspectul mai mult timp, fãrã ajutorul substanþelor chimice. Vã prezentãm astãzi câteva dintre cele mai noi echipamente care se pot dovedi utile producãtorilor din industria cãrnii atunci când doresc sã se alinieze noilor cerinþe ale cumpãrãtorilor, apelând cât mai puþin la aditivii alimentari folosiþi în mod uzual.

Banda transportoare ThermoDrive Benzile ThermoDrive de la Intralox au fost create pentru producãtorii care îºi doresc perfecþiunea în ceea ce priveºte igiena. Nu au nevoie de dispozitiv de pre-tensionare (eliminând, astfel, grijile legate de întreþinerea ºi igienizarea acestuia), sunt perfect netede ºi nu conþin fibre de susþinere care sã creascã riscul crãpãturilor, mediul propice pentru bacterii. Sunt ideale pentru aplicaþiile specifice unde e nevoie de mediu perfect închis, de curãþare frecventã sau de rãzuirea benzii cu instrumente ascuþite pentru a elimina resturile uscate, de exemplu. Faptul cã este 100% închisã o recomandã mai ales în cazul procesãrii de materie primã cu conþinut ridicat de lichid, care nu se pierde ºi nu murdãreºte echipamentele din jur. Banda poate fi ridicatã uºor ºi spãlatã cu apã, neavând nevoie de înmuiere. Calitãþile sale menþin bacteriile la un nivel foarte scãzut, crescând, astfel, viaþa produsului pe raft. Sursa: www.intralox.com Tunel de îngheþare Ross Tunelul Ross BLC Impingement rãceºte ºi îngheaþã rapid produsele proaspete cu pierderi de greutate minime ºi productivitate crescutã. Datoritã tehnologiei folosite, carnea nu se deshidrateazã, iar distrugerile la nivel celular sunt reduse semnificativ. Este fabricat din oþel inoxidabil, are un ecran sensibil la atingere ºi trei benzi transportoare, care îi oferã flexibilitate, putând fi programate sã lucreze independent, pentru tipuri diferite de produse (carne crudã, chiftele etc.) În cazul în care este conectat la utilajul de dezosare, Ross BLC permite un timp total de producþie de numai 45 de minute. Sursa: www.rossindinc.com NC Hyperbaric inovaþie prin presiune Compania spaniolã NC Hyperbaric oferã utilaje de procesare de înaltã presiune care prelungesc viaþa produselor la raft, distrug agenþii patogeni ºi stabilizeazã preparatele cu conþinut scãzut de sare sau fãrã conservanþi. Pot prelucra pânã la 2,7 tone pe orã. Metoda procesãrii cu înaltã presiune (peste 4000 de bari) a fost dezvoltatã experimental la începutul anilor 90 ºi începe sã fie folositã din ce în ce mai mult în ultimii ani, odatã cu dezvoltarea utilajelor sigure ºi rapide precum cele ale NC Hyperbaric. Un ciclu de producþie dureazã între 8 ºi 12 minute, presiunile uzuale fiind de 500 ºi de 600 de bari. Sursa: www.nchyperbaric.com

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2