Tehnologii

136

Tehnologii de procesare de ultima generatie

autor

MeetMilk.ro

distribuie

Banii investiti in cercetarea de noi echipamente de productie au fost cheltuiti cu folos. Targul de tehnologie din sectorul prelucrarii carnii, IFFA 2010, care se va desfasura la Frankfurt in luna mai, se anunta plin de inovatii interesante si utile pentru companiile din acest sector industrial. Gasiti in continuare descrierea unei parti dintre noile utilaje ce vor fi prezentate la targ, precum si a altor echipamente puse recent la dispozitia producatorilor de carne de catre fabricantii dedicati.

Tehnologia cu plasma rece care ucide agentii patogeni din aer Lansat recent, dispozitivul de tratare a aerului Baxx se bucura de un mare succes in randul producatorilor de carne occidentali, multumita performantelor sale extraordinare de eliminare a agentilor patogeni din aer. Folosind plasma rece, echipamentul inlatura in intregime urmatorii agenti patogeni: e-coli, stafilococul auriu, listeria, campylobacter, salmonella, saccharomyces cerevisiae si pseudomonas, intr-un interval de timp de maximum 90 de minute. Astfel, nu e necesara utilizarea niciunei substante chimice toxice sau a radiatiilor UV intense asociate altor procese de dezinfectie. Efectul intens antimicrobian permite tratarea produselor alimentare proaspete, fara a le schimba calitatile optice si nutritive, dovedindu-se de mare ajutor pentru produsele gata a fi consumate si reducand totodata frecventa virozelor respiratorii in randul personalului. www.baxx.bizInjectoarele Fomaco, filtru cu functie de autocuratare Prezentat de producator ca fiind unic in industrie, filtrul care se curata singur, atasat injectoarelor Fomaco, permite mentinerea unei presiuni constante, nu infunda acele si nu necesita opriri dese pentru ajustari. Solutia este injectata doar atunci cand acele sunt in contact cu produsul, garantand uniformitate si reducerea cantitatii de spuma formata in aer. Echipamentele Fomaco se mai remarca si prin monitorizarea automata a temperaturii, a lubrifierii si prin optiunea de a schimba, de la panoul de control informatizat, dispunerea acelor de injectie. In plus, acestea poseda un sistem inovator de pompare a solutiei de marinare, prin tuburi cu diametre tot mai mici, care elimina necesitatea dezasamblarii pentru curatare. www.reiser.comSeparatoarele de carne Lima Producatorul francez Lima a dezvoltat un nou concept de separare care reduce semnificativ nivelul calciului din carnea rezultata, mentinand, in acelasi timp, un nivel optim de productie, fara sa fie nevoie de o pre-zdrobire a oaselor. Structura produsului obtinut este foarte buna, similara cu a carnii tocate, iar temperatura acestuia inre­gistreaza cresteri foarte mici. Capacitatea totala a separatoarelor din seria DS variaza intre 200 de kg pe ora si 4 000 de kg pe ora. Intretinerea echipamentelor se face usor, dezmembrarea pentru curatare fiind rapida si usoara. Compania este prezenta in 67 de tari din cinci continente. www.lima-france.comCuptorul cu inductie AirForce Proiectat pentru produsele din carne de pui, de vita, de porc sau de pescarie, cuptorul AirForce coace prin directionarea de jeturi de aer cald inspre bucatile de carne aflate pe o banda transportoare. Procesul nu altereaza gustul si nivelul de umiditate a carnii, iar incalzirea indirecta previne zonele decolorate sau arse. Alaturi de rapiditatea si garantarea unei calitati ridicate, utilajul se mai remarca si prin nivelul deosebit de igiena, deoarece suprafetele interne ale cuptorului sunt complet accesibile, fara conducte sau colturi unde sa se poata dezvolta bacteriile. In plus, doua perii rotative curata suprafata benzii transportoare in timpul operatiunii de coacere. Un alt avantaj este sistemul computerizat integrat, care controleaza diversele cicluri de productie. www.heatandcontrol.comMalaxorul MKR 150 Malaxorul de ultima generatie MKR 150, al firmei germane Ruhle, ofera utilizatorilor sai o productie de calitate superioara in timp scurt, ocupand putin loc si avand un consum redus de energie. Cu o viteza care poate fi reglata intre 1 si 50 de rotatii pe minut, dispozitivul mixeaza compozitia pentru sunca, snitele, chiftele sau carnati si o poate raci rapid, mentinand intotdeauna temperatura setata de la panoul de control. Totodata, in cuva cu o capacitate de 115 litri, se pot marina si sara diversele compozitii de carne. Printre avantajele acestui utilaj se mai numara si bratul mobil proiectat astfel incat sa amestece bine, dar evitand abraziunea peretilor cuvei, precum si tubul de racire din otel inoxi­dabil, ceea ce reduce dezvoltarea agentilor patogeni in interiorul sau. www.ruehle-hightech.deCamerele de racire Bartscher Destinate producatorilor mici si mij­locii, camerele de racire Bartscher sunt fabricate in Germania din panouri de otel galvanizat, acoperit cu un strat sintetic recomandat industriei alimentare. Camerele au inaltimea interioara de doi metri si se pot achizitiona in diferite marimi, de pana la 2340x2940 mm. In acest caz, volumul camerei este de 12,32 m3, iar greutatea sa este de 513 kg. Unitatea de racire, controlabila atat automat, cat si manual, mentine temperaturi prestabilite cuprinse intre -5 si 10 grade Celsius si se instaleaza pe un perete exterior. Usa masoara 1850x800 mm si este dotata cu un sistem de deschidere de urgenta din interior. www.bartscher.de

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2