Acest lucru este posibil datorita lui FoodPro Ÿ Cleanline, o enzima eficienta din gama de ingrediente DuPont ™ Danisco Ÿ, care rezolva problema veche de ancrasare in productia de lapte UHT. Prin limitarea frecventei de cicluri de curatare, solutia optimizeaza procesarea uptime fara niciun impact asupra calitatii produsului final. Utilizarea redusa de substante chimice de curatare dure si costisitoare contribuie la o linie de productie mult mai eco-prietenoasa. Cicluri de curatare mai putine Ancrasarea apare cand proteinele din lapte, zaharul si mineralele se caramelizeaza inauntrul unitatii UHT. Ulterioara constituire a presiunii in sistem reduce transferul de caldura, necesitand opriri frecvente ale productiei pentru curatare. O doza mica de FoodPro Ÿ Cleanline elimina problema prin modificarea fosfolipidelor prezente in mod natural in lapte inainte de tratamentul termic, limitand capacitatea componentelor din lapte sa se aseze pe schimbatorul de caldura. Calcularea castigurilor "Studiile au aratat ca o unitate de procesare UHT poate rula pe o perioada de timp de doua ori mai lunga intre ciclurile de curatare atunci cand se utilizeaza FoodPro Ÿ Cleanline. Asta se traduce printr-o imbunatatire notabila a capacitatii de procesare, "afirma Aurélie Gammelin, Global Product Manager pentru enzimele din lactate al DuPont. "Deoarece producatorii de lactate UHT folosesc mai putine produse chimice, apa si energie pentru curatare, exista un efect pozitiv de stimulare pentru profilul lor de mediu.Nivelul de material organic in apele uzate este redus in mod similar." DuPont a dezvoltat un instrument de calcul pentru a demonstra reducerea costurilor si castigul in profitul anual. Aceasta include, de asemenea, emisiile de CO2 estimate, precum si reducerea consumului de apa. Un produs final mai bun Producatorii pot observa, deasemenea, o crestere a satisfactiei clientilor. Datorita tendintei reduse a componentelor laptelui de a se carameliza pe schimbatorul de caldura, produsul final UHT nu are gustul de ars. Stabilitatea emulsiei este imbunatatita la fel. FoodProŸ Cleanline se poate adauga usor in lapte inainte de procesarea UHT. In timpul tratamentului cu caldura, enzima este dezactivata, devenind doar o alta proteina printre celelalte proteine din lapte, a declarat Gammelin. Pentru mai multe informatii, puteti contacta pe Pernille Holst Moulvad, director de marketing, DuPont Industrial Biosciences, Enzime Alimentare,la tel: +45 8943 5575 sau e-mail: pernille.holst.moulvad @ dupont.com. DuPont ™ Danisco Ÿ este marca pentru o serie de produse care ajuta la imbunatatirea bioprotectiei, un profil nutritional mai bun, precum si un gust si o textura mai bune si textura, avand o eficienta mai mare a costurilor si un impact scazut asupra mediului. Totodata, satisfacerea nevoilor producatorilor de alimente si bauturi, suplimente dietetice si hrana pentru animalele de companie. Prin activitatea retelei globale de oameni de stiinta si tehnologi alimentari din DuPont, gama Danisco Ÿ este sprijinita de un spectru unic si larg de know-how in toate aplicatiile si procesare. DuPont (NYSE: DD) a adus stiinta de clasa mondiala si inginerie pe piata globala sub forma de produse inovatoare, materiale si servicii, din 1802. Compania considera ca, prin colaborarea cu clientii, guvernele, ONG-uri, liderii de opinie putem ajuta la gasirea de solutii la astfel de provocari globale si furnizarea de hrana sanatoasa suficienta pentru oamenii de pretutindeni, reducerea dependentei de combustibili fosili, precum si protejarea vietii si a mediului. Pentru informatii suplimentare despre DuPont si angajamentul sau pentru inovare, va rugam sa vizitati www.dupont.com.