Alimentaţia reprezintă elementul de bază în menţinerea sănătăţii fizice şi psihice. Fiecare dintre noi trebuie să acordăm importanţa cuvenită acestui aspect şi să ne informăm cu privire la beneficiile pe care le aduce, dar şi la dezavantajele care pot surveni în cazul unei diete inadecvate. Pornind de la aceste premize, Transavia a lansat un studiu cu privire la consumul de carne de pui, pentru a oferi o perspectivă cât mai actuală şi completă asupra tendinţelor de consum şi pentru a veni în întâmpinarea consumatorilor cu alternative pentru o viaţă sănătoasă. Rezultatele plasează carnea de pui în topul preferinţelor, in timp ce peste două treimi dintre români consumă acest tip de carne în fiecare zi. Tot din cercetare reiese ca majoritatea românilor preferă pieptul de pui, iar supele, ciorbele şi grătarele reprezintă cele mai populare preparate. Pornind de la acest studiu, Transavia a lansat la nivel naţional o campanie educaţională, prin care să aducă în atenţia consumatorilor beneficiile consumului de carne de pui. Cu susţinerea domnului Prof. Dr. Nicolae Hâncu, Specialist în Nutriţie, Transavia oferă tuturor celor interesaţi informaţii utile despre consumul sănătos al carnii de pui şi sfaturi pentru o dietă adecvată, menţinând un dialog permanent cu consumatorii prin intermediul interfeţelor online (Facebook - http://www.facebook.com/TransaviaToateCeleBune). “Carnea reprezintă principala sursă de proteine de calitate din alimentaţie. Cu toate acestea, se recomandă variantele mai slabe cu conţinut variabil de grăsimi, precum carnea de pui. Pe lângă aportul de proteine, carnea de pui conţine minerale şi vitamine extrem de benefice pentru sănătate” declară Prof.Dr. Nicolae Hâncu,specialist nutriţie.