Ferma

299

Turba și usturoiul arată promițător ca aditiv pentru hrana sturionilor

autor

MeetMilk.ro

distribuie

AllAboutFeed informează că un nou aditiv alimentar bazat pe turbă și usturoi, dezvoltat de un grup de oameni de știință de la Institutul de Cercetare a Agriculturii și Turbei din Siberia din Tomsk, Rusia, într-o serie de studii, s-a dovedit a fi eficient în hrănirea sturionilor.

Lipsa hranei pentru pești

Oamenii de știință de la Tomsk au spus că noul aditiv alimentar a îmbunătățit creșterea în greutate și a scăzut mortalitatea ale puștilor de sturioni.

În prezent, peste o duzină de incubatoare din Rusia se luptă pentru a restabili populația de sturioni sălbatici din râurile din Siberia și Arctica, subminate de problemele ecologice și de braconaj.

De la începutul anului 2022, incubatoarele rusești au avertizat cu privire la lipsa hranei pentru pești importate pentru specii valoroase, a căror aprovizionare a fost interzisă de sancțiunile occidentale. Unele incubatoare au avertizat că ar putea opri funcționarea fără hrana pentru pești importată.

Creșterea sturionilor

Serghei Udintsev, cercetător-șef, a spus că în fiecare an incubatoarele rusești eliberează milioane de unități de pui de sturioni în râurile din Siberia, precum și în Volga, cu doar o cotă care supraviețuiește pentru a atinge parametrii peștilor comercializabili. Problemele cu populația de sturioni sunt observate în prezent și în Iran, China și America de Nord.

Noul produs este dezvoltat ca o alternativă pentru aditivii pentru furaje administrați în prezent la sturioni, a spus Udintsev.

Alternativă la medicamentele sintetice

„Pentru ca peștii să crească mai repede și să moară mai puțin, în furaj se adaugă diverși stimulenți și imunomodulatori, dar, de regulă, acestea sunt medicamente sintetice.

Își îndeplinesc funcția, dar pe de altă parte, peștele se obișnuiește cu ele, iar în corpul său se formează compuși nocivi”, a spus el, adăugând că acum acvacultura tinde spre hrana acvatică organică.

„Ne-am îndreptat atenția către acvacultura din Asia de Sud-Est, care există de sute de ani. Aceștia [crescătorii de pește chinezi] folosesc pe scară largă aditivi din peste 200 de plante, inclusiv pudră de usturoi.

Am fost primii care au testat și au dovedit eficiența suplimentului de usturoi asupra sturionilor. A doua substanță pe care am testat-o ​​se bazează pe turbă. Centrul nostru de cercetare a investigat anterior efectul compușilor humici de a îmbunătăți eficiența hrănirii vitelor. Acum, am încercat să-l folosim în acvacultură”, a spus el.

Creștere cu 15% a creșterii în greutate

În timpul unui studiu de 4 luni, peștii din grupul experimental, care au primit aditivul furajer dezvoltat, au înregistrat o creștere cu 15% a creșterii în greutate în comparație cu martorii.

În plus, aditivul a îmbunătățit calitatea peștelui și a scăzut ratele mortalității, a spus Udintsev, fără a oferi detalii suplimentare.

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2