Una dintre temele de mare interes pentru populație și toți aceia care activează în sectorul cărnii în dialogul dintre reprezentanții guvernului și cei ai principalilor creditori ai Romniei va fi, desigur, aceea a reducerii cotei de TVA la carne și produse din carne, dar și la legume și fructe. Tocmai în acest sens, întâlnirea de azi continuă evenimentele campaniei ”Taie TVA la carne” și se desfășoară sub necesitatea urgentă a reducerii acestei taxe, ca o încercare în plus de a sensibiliza atât autoritățile românești, cât și misiunile economice prezente la București. Din comunicatul primit la redacție, spicuim: ”În cadrul conferinţei se va discuta despre stadiul campaniei ”Taie TVA la carne” şi despre acţiunile viitoare care vor face parte din acest demers. Reducerea TVA la carne și preparatele din carne este o prioritate pentru industria alimentară din România. De aceea, campania este susținută de toate asociaţiile profesionale din domeniul producţiei şi procesării cărnii, membre ale Federației Naționale PRO AGRO (Asociația Română a Cărnii -ARC, Asociația Producătorilor de Carne de Porc din România - APCPR, Uniunea Crescătorilor de Păsări din România – UCPR) în parteneriat cu Federaţia Naţională a Sindicatelor din Industria Alimentară, a Băuturilor, Tutunului şi Ramuri Conexe “SINDALIMENTA”, Asociaţia Naţională pentru Protecţia Consumatorilor şi Promovarea Programelor şi Strategiilor din România – A.N.P.C.P.P.S.R. şi Asociația Marilor Rețele Comerciale din România - AMRCR. La evenimentul de azi, participă: Alex Jurconi, Preşedinte Federaţia Naţională Pro AGRO, Radu Timiş, preşedinte Asociaţia Română a Cărnii, Dragoş Frumosu, preşedinte SINDALIMENTA, Sorin Mierlea, preşedinte A.N.P.C.P.P.S., Ilie Van, preşedinte Uniunea Crescătorilor de Păsări din România (UCPR), Ioan Ladoşi, preşedinte Asociaţia Producătorilor de Carne de Porc. Vom reveni.