Ferma

436

UE a reglementat mult mai strict regimul biocidelor cu utilizare în ferme

autor

MeetMilk.ro

distribuie

Reglementările privind utilizarea biocidelor devin din ce în ce mai stricte la nivel mondial. Înregistrările produselor biocide în Europa se află în mijlocul unui proces de schimbare structurală.

În timp ce, anterior, fiecare țară avea un organism individual de înregistrare și evaluare, UE a trecut recent la un sistem de înregistrare nou și strict, care este armonizat în întreaga Uniune Europeană, condus de ECHA, cunoscut și sub numele de BPR (Regulamentul European pentru Produse Biocide).

Produs unic cu peroxid

Înregistrarea BPR stabilește cerințe foarte stricte de siguranță, toxicologie, ecotoxicologie și eficacitate. Obținerea acestei noi înregistrări este o garanție că produsul este extrem de sigur, dar și eficient în utilizare. În BPR vă puteți înregistra în mai multe tipuri de produse (grupuri PT). Intra Hydrocare este înregistrată pentru utilizări în:

PT02 (utilizare privată și sănătate publică)

PT03 (utilizare veterinară)

PT04 (alimente și furaje)

PT05 (apă de băut pentru animale)

În practică, se recomandă utilizarea unei doze de 50 ppm (50 ml la 1.000 l de apă) în casele populate. Odată cu înregistrarea noastră PT05, Intra Hydrocare este aprobat pentru a fi utilizat chiar și cu o doză crescută până la maximum 250 ppm.

Acest lucru este unic, deoarece niciun alt produs cu peroxid de hidrogen înregistrat în BPR nu are voie să doze această cantitate în apa de băut. ceea ce înseamnă că este sigur ca păsările de curte să consume această cantitate de Intra Hydrocare în apa de băut.

Importanța curățării și dezinfectării

Biofilmul se acumulează în sistem în timpul ciclului, este foarte important să curățați și dezinfectați sistemul de băut nu numai atunci când casa este goală, ci și atunci când este populată.

Formarea biofilmului în sistemele de distribuție a apei este demonstrată în publicații științifice independente. Acest studiu mai arată că adăugarea de clor în concentrație scăzută, medie sau mare nu împiedică acest lucru (Fish et al., 2018).

Biofilmul din sistemul de adăpare este un factor de risc major pentru sănătatea animală. Atunci când vaccinurile, suplimentele alimentare și antibioticele sunt dozate prin apa de băut, acestea pot fi captate de biofilm, ceea ce duce la animale subdozate.

Aceste produse sunt în schimb substrat pentru o creștere mai mare a biofilmului. Când un biofilm este maturizat, microorganismele care fac parte din rețeaua de biofilm vor fi răspândite prin apa potabilă.

Dacă un produs nu este listat în baza de date EU-BPR, pur și simplu nu mai este aprobat pentru a fi utilizat. Este la latitudinea fermierului să monitorizeze acest lucru îndeaproape, deoarece utilizarea produselor neînregistrate poate duce la consecințe neplăcute.

Menținerea întregului sistem de apă curat

Peroxidul de hidrogen standard nu este capabil să prevină formarea biofilmului, deoarece va reacționa prea repede cu contaminarea din prima parte a sistemului.

În timp ce zona de pericol este ultima parte a sistemului, mai departe în adăpostul de păsări, unde temperatura apei este mai mare și viteza apei mai mică.

Intra Hydrocare este un peroxid de hidrogen ultrastabilizat de calitate farmaceutică care menține întregul sistem liber de biofilm, chiar și atunci când sunt prezente animale.

Este responsabilitatea fermierului si a integratorului să verifice dacă un biocid respectă Actul european de biosecuritate pentru a evita retragerile de pe piață. Intra Hydrocare este deja o garanție de 100% pentru viitor pentru fermieri și integrări.

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2