Tehnologii

197

Uitați de alternativele vegane, carnea hibridă este adevăratul viitor

autor

MeetMilk.ro

distribuie

Potrivit FoodNavigator, preocupările privind durabilitatea îi împing pe mulți consumatori de la carne, dar alimentația pe bază de plante nu este o soluție pentru toată lumea. Ar putea fi hibridul de carne răspunsul? Iată un posibil răspuns.

De ce carnea hibridă devine atât de reușită?

Industria cărnii hibride crește rapid, cu o valoare de piață globală de 2,5 miliarde de dolari și un CAGR estimat de 10% în următorul deceniu (Future Market Insights).

Și mărcile majore pe bază de plante, inclusiv Quorn, Applegate și Raised and Rooted, se implică deja în acțiunea hibridă, lansând totul, de la cârnați hibrizi și burgeri până la carne tocată.

Preocupările privind schimbările climatice și bunăstarea animalelor îi împing pe mulți consumatori să-și reducă consumul de carne. Cu toate acestea, în timp ce un număr tot mai mare îmbrățișează stilul de viață bazat pe plante, cu 230 de milioane de oameni care se identifică acum ca vegani (Ipsos), alții s-au străduit să elimine complet carnea din dieta lor.

Intrați în categoria de carne hibridă

„Oamenii își iubesc carnea, dar devin și mai conștienți de sănătate și durabilitate”, spune Julie Johnson, președintele HealthFocus International. „Carnea hibridă este o cale de mijloc excelentă – încă are un gust real, dar cu un impact mai mic asupra mediului și o nutriție mai bună. Pentru mulți consumatori, se simte ca un schimb ușor în loc de o schimbare majoră a stilului de viață.”

Cu toate acestea, există un oarecare scepticism cu privire la presupusele beneficii pentru mediu ale alegerii cărnii hibride în locul unei diete pe bază de plante.

„Nu este clar dacă consumul de carne amestecată este suficient pentru a ajuta la atenuarea crizei climatice”, spune un purtător de cuvânt al grupului de advocacy bazat pe plante, ProVeg International.

Deși grupul rămâne deschis cu privire la categorie și încurajează investigații și analize suplimentare.

„Susținem mai multe cercetări în domeniul cărnii amestecate până când s-a demonstrat că aceasta duce de fapt la o reducere a consumului convențional de carne în rândul consumatorilor.”

Departe de bunăstarea animalelor și de impactul cărnii asupra mediului, este costul de producție

Folosirea ingredientelor vegetale pentru a „întinde” porțiile de carne poate ajuta la reducerea costurilor, păstrând în același timp gustul și textura de carne pe care oamenii o doresc

Julie Johnson, HealthFocus International afirmă:

În timp ce mărcile pe bază de plante s-au străduit să atingă paritatea prețurilor cu omologii lor de origine animală, carnea hibridă ar putea fi o opțiune mai accesibilă.

„Întrucât mărcile hibride de carne încă folosesc carne reală, companiile pot profita de lanțurile de aprovizionare existente în loc să reinventeze complet roata așa cum trebuie să facă mărcile pe bază de plante”, spune Johnson de la HealthFocus International.

„În plus, utilizarea ingredientelor vegetale pentru a „întinde” porțiile de carne poate ajuta la reducerea costurilor, păstrând în același timp gustul și textura de carne pe care oamenii o doresc.”

Dar nu doar costul produselor pe bază de plante se dovedește provocator, prețul cărnii este în creștere, deoarece cererea depășește oferta. Acest lucru este valabil în special pentru carnea de vită, care a înregistrat o scădere a efectivelor în cele mai mari patru țări producătoare de carne de vită din lume, potrivit Rabobank, ceea ce a dus la „primele reduceri globale a ofertei de carne de vită de la pandemia COVID-19”.

În mod similar, prețurile la păsările de curte cresc din nou în urma unei scăderi, care le-a dat producătorilor și consumatorilor o amânare de la maximele record înregistrate în 2021 și 2022 (The Poultry Site). Între timp, industria pe bază de plante se confruntă cu alte provocări sub formă de gust și textura.

„Mulți oameni sunt încă pe gardul cărnii pe bază de plante din cauza gustului, texturii și ingredientelor”, spune Johnson de la HealthFocus International. „Carnea hibridă s-ar putea simți ca un pariu mai sigur, deoarece încă are factorul de carne real, dar cu unele beneficii suplimentare. Dacă companiile pot continua să îmbunătățească formula și să mențină prețurile competitive, ar putea ajunge să fie o opțiune mai atrăgătoare pentru mulți consumatori.”

Este carnea hibridă viitorul?

Succesul categoriei de carne hibridă pare să continue, deoarece costurile, impactul asupra mediului și bunăstarea animalelor reduc din ce în ce mai mult consumul de carne.

Cu toate acestea, în loc să înlocuiască cu totul carnea sau carnea pe bază de plante, carnea hibridă este mai probabil să li se alăture ca a treia categorie.

„Categoria de carne hibridă are o șansă bună de a câștiga o poziție puternică”, spune Johnson de la HealthFocus International.

De asemenea, are sprijinul experților în sustenabilitate, dornici să-l vadă reușită într-un moment în care temerile legate de securitatea alimentară viitoare cresc.

„Viitorul cărnii hibride pare promițător în ceea ce privește nutriția, gustul și durabilitatea”, spune Annie Walls de la Ethical Futurists. „Pe măsură ce cercetările continuă, ne putem aștepta să vedem produse care nu sunt doar adecvate din punct de vedere nutrițional, ci și accesibile și atrăgătoare pentru o gamă largă de consumatori.”

Pe măsură ce tehnologia alimentară avansează, probabil vom vedea mai multe amestecuri creative – poate chiar hibrizi care amestecă proteine ​​vegetale cu carne cultivată. Dar cum se va dezvolta carnea hibridă în viitor?

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2