172
Aditivul, care este un derivate carbohidrat, este produs in Elvetia de compania Dow Wolff Cellulosic, tara are a anuntat, deasemenea, ca la finalul acestui an va aproba si ea folosirea acestuia. Ca urmare, compania va modifica ingredientul SATISFIT LTG, care se bazeaza pe aditivul antifoam, acesta fiind inclus inca din anul viitor in compozitia iaurturilor, a iaurtirilor buvabile, in inghetata, lapte aromatizat si deserturi reci. Folosirea metilcelulozei a fost deja aprobata in Uniunea Europeana caemulsificator si stabilizator, motivandu-se necesitatea furnizarii consumatorilor a alimentelor sanatoase, care sa nu contribuie la cresterea in greutate. Consumarea alimentelor cu metilceluloza da senzatia de satietate pentru o lunga perioada de timp, in conditiile in care substantele nutritive natural au fost extrase, in prealabil, in procesul de fabricatie. Tocmai de aceea, opozantii utilizarii acestui aditiv afirma ca, de fapt, nu se urmareste decat cresterea profiturilor marilor companii, precum si, din perspectiva unei viitoare crize alimentare globale, pregatirea tehnologiilor de productie pentru a putea face fata necesitatii de a hrani un numar cat mai mare de oameni.