Ferma

249

ULTIMA ORĂ! S-a reușit imunizarea 100 % a unor porci inoculați cu o doză mortală de PPA!

autor

MeetMilk.ro

distribuie

Publicația PigProgress anunță că oamenii de știință din Marea Britanie au făcut un pas uriaș pentru a dezvolta un vaccin vital pentru Febra porcină africană (ASF). Într-un studiu recent, 100% dintre porcii imunizați cu noul vaccin au supraviețuit unei doze letale de virus ASF.

Cercetarea, realizată de oamenii de știință de la Institutul Pirbright din Marea Britanie, a fost publicată în revista „Vaccines”. Conform unui comunicat de știri împărtășit de institut, echipa a dezvoltat un vaccin vectorizat, care folosește un virus non-dăunător (vectorul) pentru a livra 8 gene selectate strategic din genomul virusului PPA (ASFv) în celulele porcine.

Odată ajunsă în celulă, genele produc proteine ​​virale care determină celulele imune ale porcilor să răspundă la o infecție cu PPA. Toți porcii care au fost imunizați cu vaccinul au fost protejați de boala severă după provocarea cu o tulpină altfel fatală de PPAv, deși s-au dezvoltat unele semne clinice de boală.

Vaccinul vectorizat împotriva ASF

În comunicatul de presă, dr. Chris Netherton, șeful grupului de vaccinologie PPA din Pirbright, a declarat: „Este foarte încurajator să vedem că genele pe care le-am selectat sunt capabile să protejeze porcii împotriva PPA. Deși porcii au prezentat semne clinice de infecție după provocarea cu virusul, studiul nostru a arătat pentru prima oară că un vaccin vectorat împotriva PPA este o posibilitate realistă. ”

Acest tip de vaccin va permite, de asemenea, diferențierea animalelor infectate de cele care au primit un vaccin. Potrivit institutului, aceasta este o caracteristică importantă, deoarece ar permite stabilirea programelor de vaccinare fără a sacrifica capacitatea de a face comerț.

Lucrarea de cercetare a precizat că datele oferă baza pentru dezvoltarea ulterioară a unui vaccin subunitar împotriva ASF. Dr. Netherton a spus, "Următorul nostru pas va fi descoperirea mecanismelor din spatele modului în care proteinele produse de genele virusului stimulează sistemul imunitar, astfel încât să putem rafina și adăuga la cele incluse în vaccin pentru a îmbunătăți eficacitatea."

Încurajarea descoperirii împotriva PPA

Christine Middlemiss, ofițerul veterinar șef al Regatului Unit, a declarat în comunicatul de presă: „Este o descoperire foarte încurajatoare și înseamnă că suntem cu un pas mai aproape de a proteja sănătatea porcilor noștri și rolul mai larg al industriei în aprovizionarea alimentară globală de la Pesta Porcină Africană .

Deși nu a existat niciodată un focar de pestă porcină africană în Marea Britanie, nu suntem mulțumiți și avem deja măsuri solide pentru a proteja împotriva focarelor de boli animale. "

Sunete de speranță în ceea ce privește vaccinul PPA

Descoperirea este a treia oară în câteva luni, când se pot raporta știri pozitive despre cursa de control a virusului PPA. În decembrie 2019, cercetătorii de la Serviciul Agricol de Cercetare Agricolă (ARS) al USDA au anunțat că au creat un vaccin care poate oferi imunitate sterilă împotriva PPA.

În martie 2020, cercetătorii chinezi de la Institutul de Cercetare Veterinară Harbin au comunicat că au dezvoltat un vaccin care a șters 7 segmente de gene din virus pentru a realiza acest lucru.

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2