Stiri

173

Un raport Sainsbury prezice revoluția consumului de carne

autor

MeetMilk.ro

distribuie

Cumpărarea unei bucăți de carne la supermarket ar putea deveni o amintire, până în 2050, potrivit raportului Sainsbury's Future of Food, dat publicității recent.   Cercetarea, publicată la cea de-a 150-a aniversare a rețelei de magazine, a examinat tendințele macro, studiile științifice și creșterea gradului de conștientizare a mediului, pentru a determina modul în care prepararea și consumul de alimente ar putea evolua până în în 2025, 2050 și 2169.   Conform studiului, numărul abatoarelor ar putea să scadă atât de mult, până în anii 2040, încât ar putea fi înlocuite de ferme care produc carne de laborator. Consumatorii ar putea apoi să își cumpere propriile ingrediente cum ar fi carnea de origine, precum și peștele, ouăle, laptele sau gelatina, cu doar o "fracțiune din costul" care există astăzi.   Meduze, alge marine, alge   Alături de carnea cultivată, se vor consuma pe scară largă meduze și alge marine, în cea mai mare parte uscate și preparate sub formă de paste, fulgi și pulberi. Iată cum se imaginează viitorul:   "La un capăt al proprietății este o fermă-laborator care va asigura serul de creștere în care celulele sunt dezvoltate. La cealalt, vasele de carne duc spre o bandă mică de transport, în care carnea este asamblată cu tehnologia de imprimare 3D. Fabrica are un număr de roboți proprii și singurele persoane implicate în proces se plimbă între aparatele care efectuează calitate Control. "   Alte previziuni au inclus introducerea "speciilor invazive", cum ar fi meduzele, "deoarece, studiile recente le-au găsit pline de nutrienți și vitamine".   Mai întâi, Planeta!   Consumatorii vor fi conduși de o conștientizare fără precedent a bunăstării animalelor, a preocupărilor legate de sănătate și a eco-anxietății, a sugerat raportul.   "Se așteaptă ca un sfert din totalul consumatorilor europeni să fie vegetarieni în 2025, iar jumătate dintre ei se vor identifica drept flexiterieni", se afirmă în raportul care mai evidențiază, de asemenea, posibilitatea creșterii, până în 2025, a cultivării pe plan local a plantelor aromatice, a salatelor și a lăstarilor, fie că sunt pe verticală, fie pe acoperiș, în case, restaurante, cantine și supermarketuri", indica Global Meat News.

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2