220

Unilever a redus conţinutul de sare din produse

autor

MeetMilk.ro

distribuie

Unilever a redus conţinutul de sare din produsele sale şi va continua să facă acest lucru până va atinge nivelul recomandat de organisemele internaţionale din domeniu. „Obiectivul nostru este să reducem în continuare nivelul de sare pentru a-i ajuta pe consumatorii din România să ajungă la o cantitate maximă de sare de 5g/zi, potrivit recomandărilor organizaţiilor internaţionale din domeniul nutriţiei. Ne-am propus să reducem, în medie, cu încă 15 – 20% cantitatea de sare din produsele noastre, în perioada 2015 – 2020, potrivit obiectivelor fixate la nivel global”, se arată într-un comunicat al companiei. În România, prin Federaţia Patronală Română din Industria Alimentară ROMALIMENTA, din care face parte şi Unilever ca membru fondator, a încheiat un parteneriat cu Ministerul Sănătăţii prin care şi-a luat anagajamentul să reducă cantitatea de sare din produsele companiilor membre. Unilever a semnat un parteneriat cu Grupul Genesis Biopartner, prin care îşi ia angajamentul să livreze, pentru a fi transformate în energie, toate deşeurile provenite din alimentele expirate de la depozitul Unilever din Ariceştii Rahtivani, Judetul Prahova. Astfel, produsele alimentare expirate (margarina, îngheţata, muştarul, maioneza, ketchup-ul) sunt transformate în energie regenerabilă.

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2