Ferma

254

USAMV Cluj-Napoca a organizat a X-a ediție a Conferinței dedicate căpușelor

autor

MeetMilk.ro

distribuie

Universitatea de Științe Agricole și MedicinăVeterinară (USAMV) Cluj-Napoca a organizat un eveniment internațional de anvergură, în parteneriat cu Institutul Național de Cercetare – Dezvoltare ”Delta Dunării” din Tulcea: a X-a ediție a Tick and Tick-Borne Pathogen Conference (TTP.10).

Timp de cinci zile, la Murighiol, s-au reunit aproximativ 200 de cercetători din 40 de țări de pe toate continentele, într-o conferință dedicată căpușelor și bolilor transmise de acestea.

”Congresul este unul dintre cele mai mari evenimente științifice la nivel mondial dedicate căpușelor și bolilor transmise de acestea și se organizează,în general, o dată la trei ani.

Programul a inclus 200 de prezentări științifice care au abordat tematici precum ecologia și epidemiologia căpușelor și bolilor transmise de acestea (ex. Borrelioza Lyme, encefalita de căpușă etc.), genetică și genomică, taxonomie, evoluție, modelare spațială, diagnostic, tratament, imunitateși vaccinuri”, a declarat organizatorul conferinței, Prof. dr. Andrei Mihalca, din partea Departamentului de Parazitologie și Boli Parazitare al Facultății de MedicinăVeterinară din cadrul USAMV Cluj-Napoca.

Din bugetul congresului, s-au oferit patru burse de participare unor tineri cercetători, care provin din Spania, Italia, Nigeria și Costa de Fildeș.

La finalul evenimentului s-au acordat șidiverse premii– pentru celmai bun tânăr cercetător, pentru întreaga carieră sau pentru cele mai bune fotografii cu căpușe.

Detalii despre eveniment, pe site-uloficial: https://tinyurl.com/229ynhv5 Pagina Facebook a evenimentului:https://www.facebook.com/events/526108437804826

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2