Ferma

278

USAMV Cluj-Napoca va coordona un program-pilot de ameliorare a raselor de ovine în Franța

autor

MeetMilk.ro

distribuie

Potrivit unei informări a domnului Adrian Oros, fost Ministru al Agriculturii și Profesor Universitar, USAMV Cluj-Napoca a fost solicitată să coordoneze un program pilot de ameliorare si creștere a unor rase de ovine de carne din Franța.

Crescătorii de ovine din România, care vor participa la acest program, urmează să producă miei de carne pentru exportul de carcase în principal în Franța.

Franța acoperă doar 40% din consumul de carne de miel din producția proprie, restul fiind importat din Marea Britanie, Noua Zeelandă și Australia. În schimb România este cel mai mare exportator de ovine din Europa, dar majoritatea exportului se face cu animale vii , în Zona Golfului.

În acest context, o delegație franceză, formată din fermieri din zone montane, reprezentanți ai unor mari retaileri și asociații de selecție a ovinelor, a vizitat instituția clujeană, unde s-au întâlnit cu conducerea USAMV Cluj Napoca, dar și cu specialiști în creșterea, ameliorarea, nutriția și patologia ovinelor.

Aceasta este o oportunitate bună pentru crescătorii de ovine din România pentru a-și diversifica producția de carne, astfel încât să aibă posibilitatea de a exporta si pe piața europeană, carcase de miel, la prețuri mai avantajoase.

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2