Ferma

746

USDA: Exportul de porci al Europei va scădea în 2024

autor

MeetMilk.ro

distribuie

Departamentul Agriculturii din SUA (USDA) a lansat recent o actualizare cu previziuni pentru producția și exporturile de carne de porc din SUA și din lume.

Creștere a producției în USA, Brazilia și Vietnam

În raportul „Livestock and Poultry: World Markets and Trade”, analiștii USDA afirmă că producția mondială de carne de porc în 2024 este de așteptat să „rămână practic neschimbată, la 115,5 milioane de tone”. Scăderea producției din UE și China va fi compensată de o producție puțin mai mare în Brazilia, Vietnam și SUA.

Mai exact, se estimează că producția din SUA va fi cu 2% mai mare în 2024 față de 2023. Acest lucru se datorează unei creșteri puternice a porcilor produși pe așternut. Scăderea costurilor pentru hrana animalelor joacă, de asemenea, un rol, ceea ce face prețurile cărnii de porc mai competitive în comparație cu alte cărni.

Se estimează că exporturile de carne de porc din SUA vor crește cu 3% în 2024 „la cererea puternică din Canada, Filipine și Coreea de Sud, precum și câștigarea cotei de piață din partea UE în China și Australia”.

Privind la totalul exporturilor globale de carne de porc, se estimează că transporturile vor crește cu 2%, până la 10,4 milioane de tone în 2024, deoarece exporturile Braziliei continuă să câștige cotă de piață de la produsele din carne de porc din UE și SUA, în special pe piețele din Japonia și Mexic.

Analiza UE

USDA prevede că, în 2024, exporturile de carne de porc din UE „se preconizează că vor scădea cu 25% față de 2019.

Acestea reprezintă 15% din producție, în scădere de la 19% în 2019. Pe lângă sarcinile de reglementare tot mai mari, producătorii de porci din UE continuă să se confrunte cu provocări. controlul impactului pestei porcine africane.

Analiștii USDA adaugă că „reglementările UE privind medicamentele veterinare, precum și viitoarea legislație privind bunăstarea animalelor au creat incertitudine pentru producători, au descurajat investițiile și au crescut costurile de producție”.

Brazilia și Vietnamul

USDA se așteaptă ca producția de carne de porc din Brazilia să crească cu 5% în 2024, deoarece prețurile la porc reflectă creșterea pe mai multe piețe de export existente ale Braziliei: Mexic, Singapore și Republica Dominicană.

De asemenea, se preconizează că costurile inputurilor din Brazilia vor scădea, ceea ce duce la îmbunătățirea marjelor producătorilor.

În Vietnam, producția de carne de porc va crește probabil și cu 5% din cauza creșterii cererii interne. Acesta este rezultatul redresării economice în urma pandemiei. De asemenea, sunt așteptate câștiguri de eficiență „din investițiile și consolidarea industriei”.

China rămâne constantă

Producția de carne de porc din China va scădea cu 1%, cu cererea internă slabă în cea mai mare parte a anului 2023.

Acest lucru se poate datora recesiunii economice recente a Chinei, făcând carnea de porc o cheltuială pe care unele familii și-o pot permite mai rar.

Cu toate acestea, agenția de presă Reuters a raportat pe 18 octombrie că „economia Chinei a crescut cu o creștere mai rapidă decât se aștepta în trimestrul al treilea.

Consumul și activitatea industrială au surprins, de asemenea, în septembrie, sugerând că recenta rafală de măsuri politice contribuie la stimularea unei redresări provizorii.”

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2