Ferma

298

USDA: Vaccinul anti-PPA american funcționează pe cale oronasală

autor

MeetMilk.ro

distribuie

Un vaccin PPA care este în curs de dezvoltare în Statele Unite a fost testat cu succes atunci când a fost furnizat pe calea oronasală, informează PigProgress. Anunțul oferă speranță acelor țări care au PPA în populațiile de mistreți.

Candidatul la vaccin este în curs de dezvoltare de ani de zile la Centrul de Boli pentru Animale Plum Island, parte a Serviciului de Cercetări Agricole (ARS), care la rândul său aparține Departamentului Agriculturii din SUA (USDA). Candidatul la vaccin se învârte în jurul ștergerii genei I177L dintr-o tulpină ASFv extrem de virulentă din țara Georgia (ASFv-G). Prin urmare, numele oficial al candidatului la vaccin este „ASFV-G-GI177L”.

Multe teste

Cu toate acestea, între dezvoltare și marketing există o gamă largă de teste necesare. Cea mai recentă publicație dintr-o ediție specială a titlului Vaccines, evaluat de colegi, este unul dintre pașii dezvoltării vaccinului. În special pentru mistreți, vaccinarea intramusculară nu este o opțiune, dar poate fi administrată prin furaje atunci când este depusă pentru ei în păduri.

În decembrie 2019, s-a dezvăluit că imunitatea sterilă împotriva ASFv era posibilă cu acest vaccin. De când au crescut dovezile științifice că cercetătorii sunt pe drumul cel bun cu acest candidat vaccin. În raportul actual, oamenii de știință afirmă că candidatul la vaccin s-a dovedit „sigur și extrem de eficient în studiile de provocare care utilizează ASFv-G parental”.

Testarea versiunii cu vaccin oronasal a fost efectuată cu 3 grupe din fiecare 5 porci încrucișați Yorkshire cântărind aproximativ 40 kg (aproximativ 80 până la 90 lbs). Înainte de o provocare cu virusul ASFv-G într-un laborator cu înaltă biosecuritate din Plum Island, animalele au fost inoculate fie cu:

• Vaccin intramuscular;

• Vaccin oronasal în partea din spate a cavității nazale și la baza limbii; și

• Vaccin simulat (grup de control).

Echipa a înregistrat semne clinice zilnic pe tot parcursul experimentului. Echipa de cercetare a evaluat, de asemenea, prezența anticorpilor specifici virusului în serurile porcilor inoculați.

Candidat PPA pentru ruta oronasală

Evident, animalele care au primit un vaccin simulat au dezvoltat boală și au fost sacrificate în ziua 6 după inoculare. Titrurile de viremie pentru animalele inoculate de ambele tipuri au fost în mare parte scăzute sau chiar absente în perioada de observare de 21 de zile.

După ce a urmat progresul focarului, echipa Plum Island a scris că candidatul la vaccin poate fi administrat pe cale oronasală pentru a obține o eficacitate similară cu cea a administrării intramusculare. Ei au adăugat că „rezultate similare au fost obținute atunci când ASFv-G--I177L a fost administrat intramuscular. Interesant este că viremiile induse la animalele inoculate oronasal au fost mai mici decât cele măsurate la animalele inoculate intramuscular. "

Știrile nu înseamnă că vaccinul este disponibil pentru utilizare în populațiile de mistreți începând de astăzi. Următorii pași ar include faptul că vaccinul ar trebui să fie formulat în momeli și testat pentru consumul oral al momelilor. În plus, vaccinul ar trebui, de asemenea, să fie testat pentru eficacitate și siguranță la mistreți.

(Cercetarea a fost efectuată de Manuel V. Borca, Elizabeth Ramirez-Medina, Ediane Silva, Elizabeth Vuono, Ayushi Rai, Sarah Pruitt, Nallely Espinoza, Lauro Velazquez-Salinas și Douglas P. Gladue, Plum Island Animal Disease Center, ARS, USDA, Greenport, NY, SUA; și Cyril G. Gay, Serviciul de cercetare agricolă, Beltsville, MD, SUA, Silva și Velazquez-Salinas Universitatea de Stat din Kansas.)

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2