Ferma

239

Vietnamul dezvoltă un vaccin împotriva PPA, producția de masă va începe în S2-2021!

autor

MeetMilk.ro

distribuie

Potrivit PigProgress, în ultimele câteva luni, diferite  ziare vietnameze au raportat că specialiștii țării lucrează la un vaccin împotriva Pestei Porcine Africane (ASF). Pentru a înțelege contextul, este clar că cercetările se desfășoară în multe locuri, dar majoritatea lucrurilor se întâmplă în culise.

Primele lucruri mai întâi: Ce raportează diverse medii din Vietnam? Vietnam Times, de exemplu, a raportat la mijlocul lunii ianuarie că Departamentul vietnamez de sănătate animală (DAH) și Compania Națională de Acțiuni Veterinare Navetco au efectuat un test de vaccin ASF la porcii de producție.

Testul de vaccinare a fost efectuat pe 25 de porci, conform articolului, și rezultatele experimentale ar fi fost pozitive. (O altă sursă de știri, Vietnam Investment Review, vorbește despre 72 de porci.) Se presupune că DAH și Navetco ar pregăti un raport științific despre descoperire.

Cercetătorii USDA sunt la curent cu vaccinul vietnamez

La Serviciul de Cercetări Agricole (ARS), care face parte din Departamentul pentru Agricultură al SUA (USDA), știrile din Vietnam nu sunt o surpriză. Centrul de boli ale animalelor Plum Island (PIADC) al ARS, situat în statul New York, Statele Unite, a pregătit calea științifică pentru acel prototip, rezultatul anilor de muncă.

În decembrie 2019, după ani de dezvoltare, echipa USDA a anunțat că a găsit un vaccin care ar putea crea imunitate sterilă împotriva ASFv. Pig Progress a raportat despre această publicație în decembrie 2019.

Vaccinul USDA s-a bazat pe un izolat de câmp obținut din Georgia (Asia). În acel virus, gena I177L a fost ștearsă, prin urmare denumirea oficială a candidatului la vaccin a fost „ASFV-G-ΔI177L”. La momentul vaccinului a fost testat în condiții experimentale controlate.

Cercetare ASF vietnameză, bazată pe pregătirea SUA

Dr. Douglas Gladue de la PIADC a fost una dintre forțele motrice din spatele dezvoltării prototipului de vaccin, împreună cu Dr. Manuel Borca și echipa sa. În corespondență cu Pig Progress, Dr. Gladue a spus despre descoperirea vietnameză: „Acest lucru se bazează pe studiul nostru inițial de la PIADC și a fost repetat cu aceleași rezultate de Navetco”.

Dr. Gladue a explicat că este obișnuit ca, ca următor pas după pregătirea științifică inițială, alte părți (comerciale) să intervină pentru a face posibilă dezvoltarea, distribuția și comercializarea în continuare. La urma urmei, multe alte lucruri vor trebui descoperite în acea etapă; de exemplu, dacă vaccinul este ușor de făcut, dacă își va păstra sau nu calitățile inițiale atunci când este produs la scară de masă, dacă nu vor exista modificări genetice în tulpina inițială a vaccinului și dacă nu se mai pot observa efecte secundare. Testarea provocării și eficacitatea vaccinului trebuie să aibă loc într-o locație foarte biosigură.

Se așteaptă licența

Pentru a face posibilă cooperarea cu alte părți, USDA stabilește de obicei acorduri de transfer și licențiere. DAH / Navetco a autorizat și a primit materialul în temeiul unui „Acord de cercetare a transferului de materiale” (MTRA). Grupul vietnamez este unul dintre cei mai mulți licențiați, a adăugat dr. Gladue.

El a spus, „Vaccinul USDA ASFV-G-177I177L a fost autorizat (sau este în etapele finale de acordare a licențelor) de mai multe companii farmaceutice. Din păcate, majoritatea licențiatilor nu dezvăluie public nicio stare de dezvoltare. Navetco a fost singurul licențiat care a raportat o stare. Dezvoltarea vaccinului în Vietnam de către Navetco este susținută de USDA. ”

De ce este testat un vaccin american în Vietnam?

Există o explicație bună de ce există un mare interes pentru dezvoltarea în continuare a vaccinurilor în Vietnam. Evident, țara a fost puternic lovită de virus. Conform cifrelor Organizației Națiunilor Unite pentru Alimentație și Agricultură (FAO), peste 6 milioane de porci din toate cele 63 de provincii au trebuit să fie sacrificate din cauza virusului în ultimii ani. Deși în numeroase provincii, nu au fost raportate cazuri recente, virusul este încă prezent la porcii domestici din țară. Deci, vaccinul poate avea o valoare adăugată imensă.

În alte zone ale lumii, precum Uniunea Europeană sau Statele Unite, rămâne de văzut dacă un eventual vaccin viu atenuat ar fi utilizat în practică la scară largă. În aceste zone există o politică strictă de non-vaccinare împotriva pestei porcine clasice (LCR - cunoscută și sub denumirea de holeră porcină), febra aftoasă și febra porcină africană. Aceasta este pentru a facilita diagnosticarea dacă un animal a fost infectat sau vaccinat. Deci, dacă un vaccin viu atenuat ar fi folosit vreodată în UE sau SUA, ar fi doar pentru cazuri de urgență.

Producția comercială de vaccin ASF

Potrivit știrii din Vietnam Times, Vietnam ar putea începe cu producția comercială a vaccinului în al doilea trimestru al anului. Se spune că Vietnamul intenționează să fabrice 4 loturi de vaccin cu câte 10.000 de doze fiecare.

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2