Tehnologii

154

Viitorul industriei cărnii și proteinelor la IFFA 2025

autor

MeetMilk.ro

distribuie

IFFA urmează să se concentreze asupra problemelor cruciale pentru viitorul industriei cărnii și proteinelor când se va deschide între 3 și 8 mai 2025.

Sub motto-ul „Rethinking Meat and Proteins”, acest târg internațional de vârf va prezenta o privire de ansamblu cuprinzătoare asupra lanțului valoric – de la procesare și ambalare la ingrediente inovatoare și cele mai recente tendințe la punctul de vânzare.

Sălile expoziționale sunt deja bine rezervate, iar liderii pieței și-au confirmat participarea. Problemele cheie pentru 2025 sunt performanța maximă, crearea de valoare prin date, sustenabilitatea în practică și noile lumi de produse.

Fiind cea mai importantă vitrină din industrie, IFFA – Tehnologia pentru carne și proteine ​​​​alternative – va reuni participanți de pe piață din întreaga lume și va acoperi întregul proces de producție în perioada 3 - 8 mai 2025.

Messe Frankfurt se așteaptă ca aproximativ 1.000 de expozanți să își prezinte cele mai recente tehnologii. , utilaje și soluții pe 116.000 de metri pătrați de spațiu expozițional (brut) în halele 8, 9, 11 și 12. expozanții includ lideri de piață, precum și companii mici, specializate și start-up-uri, din aproximativ 50 de țări diferite.

Pe lângă numeroasele companii din toată Europa, vor exista și contingente mari, de exemplu, din SUA, Brazilia și China.

Un nou aspect al halei nu numai că va prezenta multitudinea de tehnologii diferite, ci va consolida și legăturile dintre etapele individuale ale procesului de producție. Complet nou este IFFA Worlds. Aceste segmente structurate tematic reunesc numeroasele grupuri de produse și oferă orientare în cadrul spectrului general de târguri, Sunt:

World of Processing: Soluții pentru procesarea sigură și eficientă a cărnii și proteinelor.

World of Packaging: Concepte inovatoare pentru protejarea, conservarea și afișarea produselor alimentare.

Lumea ingredientelor: Elementele esențiale pentru aromă, structură și calitate.

  World of New Proteins: Tehnologie, ingrediente și cercetări pentru toate tipurile de înlocuitori de carne.

Lumea abilităților și vânzărilor: cunoștințe și abilități pentru măiestrie de primă clasă și clienți încântați.

IFFA este cel mai important târg comercial din sectorul său și se remarcă printr-un grad extraordinar de înalt de internaționalitate. 71% dintre participanți provin din afara Germaniei, din aproximativ 150 de țări.

Principalele țări vizitatoare includ Țările de Jos, Italia, Spania, Polonia, SUA, Brazilia, Austria, Marea Britanie și Elveția. Vizitatorii comerciali provin din industria de prelucrare a proteinelor, comerțul măcelarilor, sectorul alimentar, catering și o varietate de industrii furnizori.

Wolfgang Marzin, Președinte și Chief Executive Officer (CEO) Messe Frankfurt: „Târgurile comerciale reunesc industriile și IFFA 2025 va oferi cu siguranță dovezi convingătoare în acest sens.

Răspunsul expozanților a fost impresionant și așteptăm cu nerăbdare să vedem numeroase inovații pentru industria cărnii și proteinelor. Astfel, companiile vor prezenta soluții pentru fermele de orice dimensiune, toate sursele de proteine ​​și fiecare regiune a lumii.

Mai mult, IFFA este o oportunitate excelentă pentru discuții față în față, crearea de rețele și dobândirea de noi cunoștințe. Pe scurt, este evenimentul din industrie al anului.”

 Industria se întâlnește pentru a modela viitorul.

Comerțul global cu mașini de prelucrare a cărnii a crescut constant de ani de zile și a atins un nou record de aproape 2,7 miliarde EUR în 2023. Asociația VDMA pentru mașini de procesare și ambalare a alimentelor (NuV) se așteaptă ca cererea globală de mașini sigure și de înaltă performanță să continue nediminuată în 2024 – o perspectivă promițătoare pentru un IFFA 2025 de succes.

Cu toate acestea, industria se confruntă și cu numeroase provocări, inclusiv fluctuațiile economiei globale, costurile în creștere pentru energie, salarii și materii prime, precum și lipsa forței de muncă calificate, care pun companiile sub o presiune din ce în ce mai mare. Richard Clemens, CEO al VDMA NuV, unul dintre sponsorii conceptuali ai IFFA, explică:

„IFFA este cel mai important târg comercial din lume pentru producătorii de tehnologie de procesare și ambalare pentru carne și proteine ​​alternative. Este în mod clar aliniat cu cerințele unei piețe în continuă schimbare și în creștere și oferă experților din întreaga lume șansa de a vedea gama completă de tehnologii inovatoare pentru implementarea unei multitudini de idei de produse. IFFA oferă o orientare clară, abordează toate subiectele specifice industriei și astfel modelează viitorul afacerilor.”

IFFA este și un important loc de întâlnire pentru comerțul măcelarilor. Oferă companiilor oportunitatea de a descoperi cele mai recente evoluții și de a face planuri de investiții informate. Lipsa de forță de muncă calificată determină multe companii să se concentreze mai mult pe soluții automate.

Herbert Dohrmann, Președintele Asociației Macelarilor Germani, subliniază: „IFFA este un eveniment cheie pentru comerțul măcelarilor. Având în vedere provocările pe care le prezintă aspectele de durabilitate, schimbarea obiceiurilor alimentare, alipsa de forță de muncă calificată și evoluțiile tehnologice, este esențial să investim în măcelarii și punctele noastre de vânzare dacă vrem să ne asigurăm un viitor pozitiv.

La cel mai important târg din lume pentru industria cărnii, nu găsim doar soluții la provocările actuale, ci și inspirație pentru abordări inovatoare ale producției și vânzărilor. Târgul este un loc pentru schimbul de idei și informații, crearea de rețele și împărtășirea experiențelor cu colegii.”

Probleme cheie în 2025

IFFA este locul unde sunt planificate proiecte, soluții discutate și inspirație generată pentru următorii ani. Accentul expoziției și al programului însoțitor al evenimentelor specializate este pe „Performanță maximă”, „Crearea valorii din date”, „Sustenabilitatea în practică” și „Diversitatea produselor fără limite”. Acest lucru înseamnă:

-Creșteți eficiența și automatizați procesele: Cum poate fi maximizată performanța mașinilor și sistemelor din industria de procesare a cărnii și proteinelor? Tehnologiile inovatoare precum AI, roboții și tehnologia senzorilor deschid noi oportunități pentru creșterea productivității în industria alimentară.

-Datele ca factor de succes: un volum mare de date este deja colectat în toate punctele de-a lungul lanțului de proces. Utilizarea optimizată îmbunătățește procesul de producție și creează transparență prin documentare completă și trasabilitate completă. De asemenea, apar posibilități complet noi atunci când datele despre consumatori și comerț revin direct în planificarea producției.

-Obținerea unei sustenabilitate mai mare: Ce măsuri specifice ar trebui luate pentru a obține o durabilitate mai mare în producție? Eficiența energetică îmbunătățită, energiile regenerabile și tehnologia modernă de propulsie pot aduce o contribuție importantă. În tehnologia ambalajelor, conceptele reciclabile, reduse din plastic și bazate pe bio reprezintă o tendință durabilă.

-Noi tendințe nutriționale și o varietate mai mare de produse: Fie din carne, plante sau ciuperci, varietatea de produse proteice este în creștere și, odată cu aceasta, solicitările impuse mașinilor. Sunt necesare sisteme flexibile pentru a menține concurența prin specialități sezoniere sau regionale. În același timp, cercetătorii și start-up-urile lucrează în mod constant la idei noi pentru a aproviziona populația în creștere a lumii cu proteine ​​într-un mod durabil.

Programul evenimentului: descoperiți, discutați, obțineți inspirație

Pe lângă inovațiile expuse de expozanți, IFFA oferă și un program complementar de evenimente de specialitate care luminează subiectele de top din toate părțile.

În acest scop, Messe Frankfurt lucrează îndeaproape cu partenerii săi: VDMA, Asociația Macelarilor Germani și, în domeniul noilor proteine, Balpro, Proveg și Good Food Institute Europe. La IFFA Kitchen, vizitatorii pot lua parte la un program de discuții inspirant, combinat cu demonstrații live și show cooking.

Fabrica IFFA prezintă soluții exemplare care abordează deficitul de forță de muncă calificată din partea producției. În plus, tururile de descoperire organizate IFFA vor ajuta vizitatorii să exploreze și să clasifice numeroasele inovații pe care expozanții le aduc la târg – tururile individuale se bazează pe Lumile IFFA.

Printre alte momente marcante din programul evenimentelor se numără concursurile de calitate organizate de Asociația Măcelarilor Germani, care prezintă măiestria tradițională la maxim, gala de selecție a „Macelarul anului 2025” și decernarea „Premiul pentru carne nouă” de către editura Deutscher Fachverlag.

Messe Frankfurt susține creșterea dinamică a industriei alimentare cu patru târguri comerciale pe trei continente. Industria se reunește la evenimentele din Argentina, Thailanda, SUA și Germania.

 Aici sunt prezentate tendințele și inovațiile și experții din întreaga lume se întâlnesc pentru a face schimb de idei și a stabili noi contacte. Informații suplimentare la: www.food-technologies.messefrankfurt.com.

Detalii complete despre IFFA pot fi găsite la: www.iffa.com.

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2