Ferma

637

Virusul PPA a pătruns și în Croația

autor

MeetMilk.ro

distribuie

PigProgress informeaza ca la doar câteva zile după descoperirea virusului pestei porcine africane într-o mică fermă din Bosnia-Herțegovina, următoarea țară europeană a raportat apariția PPA: Croația.

Focare în două ferme

Focarele au fost găsite în 2 ferme din nord-estul Croației. Probabil că nu este o coincidență că acest lucru s-a întâmplat atât de puțin după apariția sa în Bosnia-Herțegovina.

În aer liber, noile focare se află la aproximativ 25 km distanță de orașul bosniac Bijeljina, unde virusul a apărut cu o zi mai devreme. Institutul veterinar croat din Zagreb a confirmat prezența virusului în Croația.

Victime ale virusului PPA

Virusul a apărut pe 2 ferme din jurul satului Posavski Podgajci, lângă Drenovci din județul Vukovarsko-Srijemska, care este situat la mai puțin de 1 km de granița cu Bosnia-Herțegovina.

Cel mai mare dintre cei 2 avea 40 de porci, dintre care 1 animal a fost testat pozitiv și a murit. Întreaga turmă a fost sacrificată.

Ferma mai mică avea 8 animale la fața locului, dintre care toate au fost testate pozitiv pentru virusul PPA. În total, 3 animale muriseră deja din cauza virusului.

A 23-a țară

Croația este țara numărul 23 în Europa care a raportat virusul PPA în granițele sale de când genotipul II a intrat în Europa în 2007 în munții Caucazieni.

Serbia vecină raportează focare de virus PPA din august 2019. Alte țări din sud-estul Europei au raportat și virusul PPA în ultimii ani, inclusiv România, Bulgaria și Grecia – în diferite niveluri de severitate și de apariție.

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2