176

Zerul tulbure al irealitatii inunda amatorii de la realitatea tv

autor

MeetMilk.ro

distribuie

In 18 mai, Realitatea TV iesea in fata publicului, pe propriul portal, cu un titlu mai exploziv decat imaginatia (?) existenta in studiourile sale: Crezi ca mananci sanatos? TOPUL alimentelor contrafacute. Formularea, devenita obositoare in ultimii doi ani, ar fi fost la fel de prafuita alaturi de sfaturi oferite ulterior de vreun novice, devenit specialist ocazional in nutritie.

Nefiind primul sau ultimul post TV preocupat de intensitatea bataii aplicate campilor in acest domeniu, Realitatea si-a construit materialul neargumentat printr-un amestec de preluari fragmentate si extrase contextuale, alaturate altui top, adunat de pe site-ul publicatiei Medias Info. Intriga totusi trimiterea, prin intermediul unui subtitlu, spre interviul acordat de dr Mihaela Bilic, unul dintre putinii medici specialisti in nutritionism, abordati de presa, dialog in care nutritionistul sustine consumul laptelui. Miscarea e pentru credibilizarea nascocirilor mediatice, prin transformarea titlului interviului in subtitlu-link al topului alimentelor contrafacute. Pentru ca tencuiala constructiei editoriale sa fie o reala aberatie patologica, locul laptelui in top este astfel justificat: Laptele. Care a creat diverse opinii si controverse, caci fostul ministrul Agriculturii, Stelian Fuia, declara ca acesta este facut din lapte praf (…) Desi mai gustos, laptele din piata poate contine o sumedenie de substante nocive, de la apa la margarina, untura de porc (pentru caimac), la amidon, faina de grau sau chiar aracet. Caimacul vidului profesional pune penibilul inaintea acestor absurditati, recomandarile pozitive ale doctorului Mihaela Bilic: Consumul zilnic de lapte si produse lactate este indicatorul unei alimentatii echilibrate. S-a observat ca persoanele care nu beau lapte sunt de obicei si cele care au probleme de greutate in exces sau alte afectiuni cauzate de o alimentatie monotona sau hipercalorica. De cand ne nastem, avem nevoie de lapte sau produse lactate in fiecare zi a vietii noastre, pentru ca laptele este un aliment functional. Adica, pe langa rolul lui nutritiv, laptele contribuie la mentinerea si imbunatatirea starii de sanatate. Concluzia e totusi in buzunarul publicului dispus, asemenea subsemnatului, sa mai gaseasca, intre informatiile(??) oferite de Realitatea, topuri ale supra-recoltelor din zonele calamitate sau ale masteranzilor din penitenciare.

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2