229
Controlul unitatilor a vizat aspecte privind conditiile de igiena si de functionare, calitatea spatiilor in care produsele alimentare sunt manipulate sau prelucrate, precum si cele de depozitare a materiilor prime si produselor finite, evidenta documentelor si a informatiilor privind sistemul HACCP si controlul daunatorilor. Neregulile descoperite de catre inspectorii sanitari veterinari si pentru siguranta alimentelor cu ocazia verificarilor au fost sanctionate cu 32 de amenzi, in cuantum de 33.900 de lei si acordarea unui numar de 64 de avertismente. Dintre abaterile constatate mentionam: nerespectarea conditiilor privind intretinerea spatiilor de prelucrare, depozitare si valorificare a produselor alimentare, neanuntarea inceperii activitatii supuse controlului sanitar veterinar si pentru siguranta alimentelor, termograme incomplete, pereti si tavan neigienizati, paviment degradat, ambalarea si etichetarea necorespunzatoare a produselor alimentare, ambalaje de transport neigienizate, comercializarea directa catre consumatorul final a produselor alimentare in spatii neinregistrate sanitar veterinar si pentru siguranta alimentelor, lipsa procedurilor bazate pe principiile HACCP, lipsa analizalor de laborator pentru produsele finite, neefectuarea examenelor medicale periodice de catre personalul care manipuleaza si distribuie produse alimentare.