Tehnologii

817

Agricultura moleculară și cultivarea proteinelor din carne de porc în boabe de soia roz

autor

MeetMilk.ro

distribuie

După cum informează AllAboutFeed, compania de proteine alternative Moolec Science a creat boabe de soia transgenice, asigurându-se că un sfert din proteină este mai degrabă de porc decât de plante.

Piggy Sooy

Firma din Marea Britanie, care creează și plante de mazăre care conțin proteine din carne de vită, spune că produsele sale vor putea oferi valoare nutritivă, gust și textură similare cu carnea, dar la un cost mai mic decât carnea de cultură.

Compania a creat plantele de soia modificate genetic, care au o nuanță roz-roșie în interiorul lor. Potrivit New Scientist, aceasta înseamnă că probabil că una dintre genele adăugate este pentru o proteină cu o grupă hem care conține fier, cum ar fi mioglobina.

Amit Dhingra, directorul științific al Moolec, a declarat publicației că nu poate intra în detalii despre ce gene de porc au fost adăugate la soia pentru a produce produsul „Piggy Sooy”, din motive intelectuale. Descoperirea a determinat Moolec să depună un nou brevet, utilizând o abordare nouă, menită să ofere companiei o cale de reglementare fără fricțiuni pentru a merge mai departe.

Proteina animală a atins un nivel ridicat de expresie de până la 26,6% din proteina solubilă totală în soia, de 4 ori mai mare decât proiectat inițial de companie.

”Piggy Sooy reprezintă dovada tangibilă și vizuală că tehnologia Moolec are capacitatea de a obține randamente semnificative în plante pentru a produce proteine din carne”, a declarat în acest sens Gaston Paladini, CEO și co-fondator Moolec.

Realizarea lanțului alimentar sustenabil

„Echipa noastră de biologie vegetală scrie istoria științei în alimente, nu aș putea fi mai mândru de ei”, a spus Paladini.

Dhingra a spus că Piggy Sooy ar putea contribui la creșterea durabilității lanțului de aprovizionare cu alimente: „Această realizare deschide un precedent pentru întreaga comunitate științifică care urmărește să atingă niveluri ridicate de exprimare a proteinelor în mare prin agricultura moleculară.

„Am dezvoltat o platformă unică, de succes și brevetabilă pentru exprimarea proteinelor extrem de valoroase în semințele culturilor importante din punct de vedere economic, cum ar fi soia.

„Această platformă are potențialul de a fi utilizată într-o mare varietate de proteine de interes pentru o gamă largă de industrii, cum ar fi industria farmaceutică, cosmetică, reactivi de diagnostic și alte industrii alimentare.”

Potențial de piață pentru proteine pe bază de plante

Se crede pe scară largă că aducerea proteinelor mai aproape de ceea ce provine de la animale poate duce la puncte de vânzare mai convingătoare pentru consumatori - o problemă ridicată de scriitorul de mediu Mark Lynas, care consideră că meritele sale de mediu merită subliniate.

Seren Kell, de la Good Food Institute Europe, a spus că există dovezi puternice că consumatorii ar dori să vadă alternative mai durabile la agricultura animală. Vânzările de opțiuni pe bază de plante au crescut cu 21% în Europa din 2020, a spus ea.

Încrucișarea proteinelor animale în sfera pe bază de plante este o tendință care crește, împreună cu fermentația de precizie, în încercarea de a micșora amprenta producției de alimente. Climax Foods a introdus recent un înlocuitor al cazeiinei pe bază de plante – imitând topirea și întinderea cazeinei din lapte.

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2