Tehnologii

681

AI accelerează circularitatea industriei europene a ambalajelor

autor

MeetMilk.ro

distribuie

PackagingInsight informează că Aimplas, Centrul Tehnologic al Plasticelor, participă la un proiect finanțat de UE pentru a promova o economie circulară europeană pentru ecosistemul industrial bazat pe elemente bio, folosind soluții bazate pe inteligență artificială.

O revoluție în sistem

Proiectul SYMBA intitulat „Securizarea lanțurilor de aprovizionare locale prin dezvoltarea de noi metode de evaluare a circularității și simbiozei ecosistemului industrial bazat pe bio” își propune să „revoluționeze” practicile industriale prin promovarea cooperării în cadrul ecosistemelor bazate pe bio.

Prin metodologii și tehnologii inovatoare, proiectul se străduiește să pregătească lanțuri valorice zero deșeuri. Proiectul a început oficial în ianuarie, cu scopul de a promova independența resurselor și de a spori competitivitatea UE.

SYMBA dezvoltă o metodologie „unică” de simbioză industrială (IS) adaptată ecosistemelor locale și regionale bazate pe bio.

Proiectul va implementa o bază de date AI ușor de utilizat și accesibilă, care sugerează procese regionale inovatoare SI pentru a crea lanțuri valorice fără deșeuri, asigurând mai multe lanțuri de aprovizionare locale, o mai bună distribuție a beneficiilor economice și sociale între părțile interesate și o creștere a valorii economice a finalei. produse.

Cooperare intersectorială pentru circularitate

Rezultatul proiectului va identifica și implementa procese inovatoare, încurajând colaborarea între părțile interesate și conducând tranziția către circularitate, potrivit Aimplas.

Proiectul SYMBA este susținut de un consorțiu care cuprinde organizații de top precum Novamont, Climate-KIC, Creative Impact Research Center Europe, Centexbel, Aimplas, ICLEI Europe, Bio-Based Europe Pilot Plant și Cetaqua. Rețeaua europeană a observatoarelor corporative supraveghează consorțiul.

Parteneriatul a fost selectat pe baza expertizei sale, a rețelei cu părțile interesate externe cheie și a acoperirii geografice, reunind cinci țări UE (Italia, Spania, Belgia, Țările de Jos și Germania) pentru a dezvolta inițiativa.

SYMBA își propune să arate că o trecere de la o economie liniară la una circulară este posibilă prin implicarea diferitelor sectoare industriale, cum ar fi ambalajele din plastic, agroalimentarea, apele uzate, textilele și valorizarea deșeurilor.

Proiectul lucrează pentru furnizarea de soluții pe bază de bio, cu impact redus asupra mediului asupra solului, apei și calității aerului. (Foto: Freepik) 

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2