131
Două asociații europene, ACE (Alianța pentru Cutii de Băuturi și Mediu) și EXTRACT, s-au unit pentru a forma Alianța pentru Cutii pentru Alimentație și Băuturi (FBCA), informează ESMagazine.
O platformă unificată
FBCA este descrisă ca o „platformă unificată dedicată promovării cutiilor de carton pentru băuturi ca soluții de ambalare esențiale, regenerabile și circulare” și va avea sediul la Bruxelles.
Grupul va căuta să unească producătorii de carton pentru băuturi și furnizorii de carton pentru a adopta soluții durabile și, de asemenea, vede o oportunitate de a se extinde în afara Europei.
Ea a adăugat că intenționează să-și folosească cunoștințele și expertiza pentru a dezvolta „robuste” și cadre de reglementare pentru ambalarea alimentelor la nivel mondial.
„Un viitor mai rezistent”
„Industria noastră lucrează neobosit la proiectarea de soluții de ambalare complet regenerabile și durabile, care să răspundă atât nevoilor consumatorilor, cât și ale planetei”, a comentat Patrick Verhelst, președintele consiliului de administrație al FBCA.
„Suntem încântați să ne extindem la nivel global și să susținem rolul cutiilor pentru băuturi în construirea unui viitor mai rezistent, cu emisii reduse de carbon.”
Consiliul de administrație al FBCA este format din Verhelst, care este, de asemenea, director senior de dezvoltare a afacerilor la Elopak; Ulrika Wedberg, vicepreședinte, care deține și funcția de vicepreședinte executiv pentru sustenabilitate și afaceri publice la Billerud; Karina Boers, șef de dezvoltare durabilă la SIG; Tamara Bullock, director afaceri corporative, Europa și America, Tetra Pak; și Erik Hallberg, vicepreședinte pentru acoperire, conversie și tehnologie digitală, Stora Enso.
„Dovezi și repere”
„Prin centrele globale de expertiză, advocacy și comunicații ale FBCA, vom oferi dovezile și reperele necesare pentru a conduce drumul în progresul sustenabilității”, a adăugat Annick Carpentier, director executiv al advocacy globală al FBCA.
„Așteptăm cu nerăbdare să lucrăm cu parteneri globali pentru a conduce o bioeconomie circulară, maximizând funcționalitatea și eficiența de-a lungul ciclului de viață.” (Foto: Freepik)