Stiri

297

Anuga 2013-Ziua inovațiilor, ziua succeselor pentru Scandia

autor

MeetMilk.ro

distribuie

(Corespondență din Koln) Ziua de ieri a fost cât se poate de aglomerată pentru companiile prezente la Anuga 2013. Evenimentul central a fost prezentarea detaliată a celor 53 de invenții și inovații, în centrul atenției fiind, desigur, cercetătorii din industria alimentară mondială. Ca dovadă a interesului direct față de relația cu piața și cnsumatorul final. majoritatea invențiilor au vizat domenii precum retail-ul (sisteme de cântărire și ambalare), nutriție (alimente sănătoase), trasabilitatea și siguranța alimentară. Evidențiații au fost cei de la AromaTech USA, care au expus noi arome pentru pizza, precum și Crest Technologies, aceia care au expus un sistem inovator de uscare și afumare a cârnaților tip Chorizo, în numai un minut, chiar în bucătăria fiecăruia dintre consumatori. Totodată, au fost desemnați câștigătorii Campionatului European de Pizza, cei doi bucătari urmând să reprezinte bătrânul continent la Campionatul Mondial de Pizza, care va avea loc la începutul anului viitor în Statele Unite. Și pentru companiile românești, ziua de ieri a fost cât se poate de fructuoasă, după ce, cu o seară înainte, standul național a găzduit un recital al țambalistului Marius Mihalache. Firma care s-a remarcat ieri a fost, de departe, Scandia Food, aceea care, prin Sarmalele țărănești la conservă și prin mâncărurile la conseră a făcut, cu adevărat, senzație atât în rândul simplilor vizitatori cât, mai ales, în rândul traderilor. Cât privește delegația agenției infoALIMENT și a revistelor Fabrica de Carne și Fabrica de Lapte, să menționăm dialogul pe care l-a avut cu reprezentanții EBLEX/BPEX, împreună cu care vor fi inițiate foarte curând consistente colaborări. Vom reveni cu detalii. (Claudia Bocean și Elena Radu, Koln, 9 octombroe) GALERIE FOTO ANUGA 2013:

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2