165
Cifrele nu mint. Potrivit ONU, aproximativ 14% din toate alimentele produse la nivel global se pierd între recoltare și vânzarea cu amănuntul, notează Dairy Industries.
Acest lucru prezintă provocări semnificative de durabilitate și pierderi financiare valoroase. În același timp, menținerea siguranței alimentelor și a integrității nutriționale în timpul depozitării și transportului este esențială – în special pentru produsele extrem de sensibile, cum ar fi ingredientele lactate și formulele pentru sugari.
Prin urmare, producătorii trebuie să atenueze orice risc de neîncredere a consumatorilor cauzat de degradarea produsului în orice etapă a lanțului de aprovizionare.
Factorul de oxigen: prieten sau dușman în conservarea produselor lactate?
Păstrarea calității ingredientelor lactate și a formulei pentru sugari prezintă o serie de provocări. Ca și în cazul oricărui alt ingredient alimentar, nivelul de umiditate are un impact asupra calității produsului. Cu toate acestea, una dintre cele mai presante preocupări este controlul expunerii la oxigen.
Atunci când pulberile de lactate intră în contact cu oxigenul atmosferic, grăsimile nesaturate din produs se pot oxida rapid. Acest proces de oxidare poate duce la o scădere a calității nutriționale, arome nedorite și râncezire.
Cu toate acestea, atunci când oxigenul este prezent în concentrații extrem de scăzute, acesta joacă un rol benefic în menținerea culorii, aromei și aromei produsului.
Cum se prelungește durata de valabilitate și cum se previne risipa
Deci, cum pot producătorii să protejeze integritatea ingredientelor lactate și a formulei pentru sugari, asigurându-se că rămân în stare optimă?
O soluție eficientă este utilizarea FIBC, sau big bag-uri, echipate cu ambalare în atmosferă modificată (MAP). Ajută la prevenirea stricarii pulberilor de lactate de mare valoare înainte ca acestea să ajungă chiar pe piață.
Pentru a stabili o atmosferă modificată în cadrul unui FIBC, este necesară o căptușeală interioară specială cu proprietăți de barieră și o supapă.
Prin introducerea de gaze precum azotul în căptușeală, nivelul de oxigen este redus, păstrând astfel calitatea producției și prelungind semnificativ durata de valabilitate. În plus, atunci când o membrană special concepută este integrată în supapă, condițiile interne pot fi măsurate fără perforarea căptușelii.
În acest fel, căptușeala rămâne în formă perfectă. Prin utilizarea FIBC-urilor cu MAP, producătorii beneficiază de control deplin asupra siguranței produselor, de calitatea și gustul constant al produsului, de costul total de deținere (TCO) mai scăzut prin durata de depozitare maximizată și de o reducere semnificativă a risipei alimentare. (Foto: Freepik)