104

Băutură pe bază de lapte care își schimbă gustul cu fiecare înghițitură

autor

MeetMilk.ro

distribuie

Un profesor de chimie din Iowa care s-a retras din activitate a dezvoltat un produs pe bază de lapte cu multi-arome care își schimbă gustul cu fiecare înghițitură, iar acum speră să patenteze acest concept, informează Dairy Reporter.

Larry Martin, care s-a retras în mai 2013, după 24 ani de predare chimie la Morningside College din Sioux City, a petrecut "ultimii" anii în dezvoltarea conceptul Shaka (pronunțat Shay-ka). Folosind gelatină, Martin a descoperit că ar putea preveni amestecarea soluțiilor de arome când sunt adăugate la un produs pe bază de lapte. În schimb, soluțiile aromate rămân în propriile lor "globule". Martin a declarat că o mare parte din timpul petrecut la dezvoltarea conceptului Shaka a fost "pentru a obține procentul corect de agent de gelifiere pentru a face în așa fel încât aromele să nu se amestece, dar totuși să aibă un gust plăcut în gură, astfel încât să nu simtă bucăți de soluții aromate ci rămâne lichid." Măsura în care este agitată băutura determină dimensiunea globulelor individuale de aromă. "Cu doar un pic de agitare, globulele vor fi mai mari, astfel încât se poate obține o cantitate mai mare din aroma respectivă la o anumită înghițitură", a spus el. "Dacă se agită mai mult băutura, globulele vor fi mai mici, astfel încât globulele individuale de aromă vor fi distribuite mai uniform și cu fiecare înghițitură gustul va avea un gust diferit." Martin intenționează să "extindă la alte băuturi" într-o etapă ulterioară, dar a ales să înceapă cu lapte. "Vrem să începem cu lapte, datorită interesului celor din comunitatea medicală pentru copii cu vârsta de peste doi ani pentru a bea lapte cu conținut mai scăzut de grăsimi ", a declarat acesta. "Noi credem că băuturile Shaka fac din lapte o băutură distractivă pentru copii și acest lucru îi va încuraja să bea mai mult lapte."    

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2