283
Sectorul de lactate din Austria se pregătește pentru viața de după cotă și pentru cantitatea mai mare de lapte disponibilă. "Ca responsabil a unei mari companii de prelucrare produse lactate, aceasta înseamnă pregătirea din timp pentru schimbare. Ne asteptam la un pic mai mult lapte decât înainte și, prin urmare,în ultimii ani, am investit foarte mult în capacitatea de prelucrare, în scopul de a fi pregătiti după expirarea cotei ", spune John Schneeberger, președinte al grupului Berglandmilch, informează Dairy Industries. O nouă fabrică de brânzeturi de 30m euro în Tirol Milch Werk, parte a grupului de lactate Berglandmilch, a fost pusă în deplina funcționare din luna mai a acestui an. Capacitatea de producție a brânzei Tirol Milch s-a triplat la aproape 30.000 de tone de brânzeturi pe an. "Am investit în zona de producție brânzeturi, inclusiv noi cuve branza, prese de brânză, bai de sare precum și de ambalare în vrac. Aceste sisteme moderne se aflaă în noua anexă a fabricii de procesare brânză, care a fost modernizată cu tehnologie de ultimă generație și construită după cele mai înalte standarde de energie", spune Schneeberger. "Datorită celei mai noi tehnologii de control, precum și noile sisteme de economisire a resurselor, este posibil să se reducă în mod semnificativ consumul de apă și energie electrică. În plus, extinderea zonei de producție a brânzeturilor a fost făcută după cele mai înalte standarde de igienă ", a adăugat directorul de afaceri Josef Braunhofer.