Brian Cameron, directorul general al producătorilor de lapte de Nova Scoția, a declarat că, în ultimii ani cererea de consum a crescut constant cu 2-3 procente, iar cererea pentru crema lichidă a crescut cu 3,5%. "Pentru unt și produsele lactate, se înregistrează deja o creștere mare", a declarat Cameron Noon Maritime, potrivit Theglobaldairy.com. Sezonul de vacanță este una dintre cele mai mari perioade din an când cererea de unt explodează și se comandă untul vrac de 25 kg, pe scară largă. "Noi știm că firmele de procesare și companiile care iau laptele de la fermierii noștri ca să facă unt, au început deja să-și facă stocuri importante de unt, anticipând această cerere masivă. Acest deficit de unt poate fi de bun augur, întrucât producătorii de lactate vor fi stimulați să-și vândă mai bine produsele, dar, pe de altă parte reprezintă și o provocare foarte serioasă, cărora atât fermierii dar și procesatorii trebuie să-i facă față.