Nu din cauză că, dintr-o dată, am avea noi cantități uriașe de carne de vită, ci pentru că marii procesatori primesc oferte tot mai tentante și mai avantajoase din întreaga lume. Cea mai recentă și chiar una greu de refuzat a venit recent din Botswana, iar carnea, produsă la ferme înființate acolo de irlandezi, este la un preț mult mai mic decât cea românească. Și este și gustoasă! Dezvăluirea a fost făcută de către președintele Romalimenta, Sorin Minea, proprietar al companiei Angst. Astfel, Minea a mărturisit că a primit o mostră de carne de Vită din Botswana și a fost impresionat de calitățile acesteia. Procesatorul spune că a fost cu atât mai surprins cu cât el ceruse unui dealer de carne să îi trimită mai multe mostre de vită de Hampshire și a fost șocat să vadă că, la livrare, acestea erau, în fapt, carne de vită irlandeză, însă produsă în ferme din Africa. În Botswana! ”Am avut o ofertă pentru niște mostre de la vaci de origine irlandeză crescute, bănuiesc, de fermieri irlandezi pe terenurile din Botswana. Am avut o probă de câteva kilograme să văd despre ce este vorba. Ieri am făcut-o la grătar, am mâncat cu mai multe persoane și m-a impresionat. Cred că este una dintre cele mai bune cărnuri pe care le-am mâncat. Se vede clar că este o carne de vacă crescută liberă, nu în grajduri. Calitatea este excelentă, pe mine m-a uimit. E mai bună decât calitatea cărnii europene”, susține Minea. (Mai multe, pe www.agrointel.ro)