Stirieye

414

Carnea: 36 % din produsele de bază ale românilor
MeatMilk

Autor

MeatMilk.ro

Distribuie pe

facebooktwitter
article

Nivelul autoconsumului in Romania este destul de ridicat in conditiile in care 2 din 3 romani declara ca obisnuiesc sa foloseasca produse din alte surse decat retailul. Potrivit datelor GfK, nu mai putin de 64% dintre gospodariile din Romania folosesc alimente proaspete din productie proprie. Volumic, nivelul autoconsumului variaza destul de mult in functie de categorie, putand ajunge chiar si la 40% in unele segmente. Moldova, Oltenia si Dobrogea sunt in topul regiunilor cu cel mai mare autoconsum, citează Magazinul Progresiv. Potrivit celui mai recent studiu al de cercetare de piata GfK, 48% din banii cheltuiti pe alimente si bauturi merg catre categoriile de produse proaspete. Dintre acestea, carnea si produsele din carne reprezinta 35%, produsele pe baza de lapte 20%, legumele proaspete 16% si produsele de panificatie 14%. Topul este completat de fructe proaspete cu 11% si oua cu 3%. Un specific important al acestor segmente este gradul ridicat de penetrare in randul consumatorilor, de peste 94%, pe de o parte, si frecventa cea mai mare de cumparare, cu o prezenta in cosul de cumparaturi de 186 de ori la 240 de acte de cumparare de produse alimentare.(Mai multe, pe www.magazinulprogresiv.ro)

Ai aflat ceva nou din acest articol?

Articolul anterior
Articolul urmator

Citește și:

Ești gata să-ți dezvolți afacerea ?

Abonează-te la newsletter-ul nostru pentru a fi la curent cu cele mai noi știri.