116

CDR lanseaza un analizator nou pentru controlul calitatii grasimilor

autor

MeetMilk.ro

distribuie

CDR și Filsorb au lansat un analizor pentru banc de lucru pentru controlul calității materiilor prime, atunci când sunt achiziționate, depozitate și în timpul producției, informeaza Dairy Reporter. FoodLab Touch poate efectua teste pe principalii parametri de calitate pentru snack-uri, grăsimi și uleiuri, ouă și lapte. Exemplu de analiză sunt acizii grasi liberi (FFA) și valoarea peroxidului (PV) în unt, margarină și smântână; acidul butiric, colesterolul și aciditatea în produsele din ouă și lactoză, acid L-lactic și peroxid în produse lactate. Reprezentantii CDR au spus că poate fi utilizat în laboratoare și linii de producție în industria alimentară și fabrici de brânză mici, ferme pentru productia laptelui, producătorii de ouă și laboratoare de testare. Analizorul spectrofotometric utilizează LED-uri în locul lămpilor tungsten și a fost lansat la Snaxpo în Orlando, Florida. Distribuitorul din Marea Britanie, QuadraChem Laboratories (QCL) a declarat că poate înlocui metodele actuale care implică titrarea manuală, care pot fi costisitoare și utilizează substanțe chimice periculoase. Sistemul poate testa termenul de valabilitate al produselor de panificatie, snacks-uri și creme prin monitorizare stării de oxidare și râncezirea uleiurilor conținute în produse. Se poate verifica, de asemenea, calitatea uleiului de gătit și prăjit și să verifice termenul de valabilitate al gustărilor prajite. Analizorul este furnizat pre-calibrat, metodele de testare necesitand minima preparare sau manipulare a probei sau manipulare și utilizare a volumului de probă microscopice (5-100 pl). CDR FoodLab Touch este o versiune combinata și actualizata a modelelor FoodLab și FoodLabFat cu un ecran tactil și o prezentare mai detaliată a metodelor. CDR a spus ca fiecare test se realizează prin distribuirea unei cantități determinate de probă în cuva care conține tamponul. Datorită agentilor activanti se generează o reacție colorimetrică. Acesta este capabil de a determina valori de aciditate scăzute (interval 0.01-24 exprimată în grame ca% din acid oleic.) si cantități mici de peroxizi (în intervalul 0.1 - 550 mEqO2 / kg), cu o rezoluție minimă de 0,01, în funcție de firma. Sistemul poate efectua analize fără a se baza pe laboratoare externe și este posibil să se analizeze 16 probe simultan cu modul multitasking care permite analizarea mai multor parametri în același timp. Aceasta permite sistemului de a procesa o analiza si sa inceapa alta, cu posibilitatea de a reveni la prima in orice moment.  

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2