Stirieye

391

Metodă rapidă de detectare a germenilor patogeni
MeatMilk

Autor

MeatMilk.ro

Distribuie pe

facebooktwitter
article

Instrumente de detectare rapidă a germenilor patogeni pe linia de producție sunt dezvoltate de către cercetătorii de la centrul de cercetări bascic CIC microGUNE. Aceștia folosesc proiectul PREDETEC pentru a crea metode pentru identificarea tulpinilor specific de patogeni, precum și tipuri generale de germeni, până acum concentrându-se pe detectarea Campylobacter jejuni. În plus, cei care conduc testele spun că vor putea lărgi aria de cercetare pentru a identifica alte forme de patogeni, cum ar fi Salmonella, E.Coli și virusuri. Instrumentele folosite la momentul acesta se bazează parțial pe detectarea electrochimică încorporată într-un cip de laborator. Cercetătorii investighează, deasemenea folosirea unei suprafețe localizate de rezonanță a plasmonilor, o tehnică optică bazată pe un studiu de transmisie a luminii prin mici deschideri pe o scară de doar câteva sute de nanometri. Aceasta este capabilă să descopere cantități foarte mici de substanțe dăunătoare, afirmă cercetătorii. (Elena Radu).(Foodqualitynews.com)

Ai aflat ceva nou din acest articol?

Articolul anterior
Articolul urmator

Citește și:

Ești gata să-ți dezvolți afacerea ?

Abonează-te la newsletter-ul nostru pentru a fi la curent cu cele mai noi știri.