Ferma

212

Chiar vor consumatorii să plătească mai mult mai mult pentru bunăstarea animalelor?

autor

MeetMilk.ro

distribuie

Un studiu asupra consumatorilor europeni de lapte și unt, citat de DairyReporter, a explorat dacă aceștia ar accepta prețuri mai mari dacă ar însemna o viață mai bună pentru vacile de lapte.

Multiple semnificații

Durabilitatea are mai multe semnificații. Deși este cel mai frecvent asociat cu practicile care au un impact mai mic decât media asupra mediului și contribuția la schimbările climatice, poate însemna, în unele contexte, practici care promovează bunăstarea lucrătorilor.

Lactatele este o marfă adesea legată de consumatori, prin statutul său de produs animal, atât de schimbările climatice, cât și de suferința animalelor. Dar dintre aceste lucruri, ce le pasă cel mai mult consumatorilor? Ar fi dispuși să plătească mai mult pentru reducerea suferinței animalelor sau a emisiilor de gaze cu efect de seră (GES)?

Un nou studiu din revista Food Quality and Preference a explorat care factori ai producției de lactate i-au preocupat cel mai mult pe consumatorii elvețieni.

Sunt consumatorii dispuși să plătească mai mult?

Studiile anterioare au arătat că consumatorii sunt adesea dispuși să plătească mai mult pentru anumite componente cheie ale bunăstării animalelor, cum ar fi contactul crescut între vacă și vițel, eliminarea durerii în timpul decornării și accesul sporit la exterior.

Terenul muntos al Elveției face dificilă producția de alimente pe bază de plante. Cu toate acestea, este foarte potrivit pentru producția de lactate pe pășuni, ceea ce face ca bunăstarea animalelor să fie o problemă cheie în țară.

În acest studiu, a fost efectuat un experiment de alegere discretă (DCE) pentru a examina ce alegeri ar face consumatorii într-un scenariu real de cumpărare. Au fost testați dacă ar plăti mai mult pentru lapte sau unt dacă ar fi îndeplinite anumite condiții.

Studiul a constatat că consumatorii preferă producția de lapte organic, mai degrabă decât locuințele convenționale, libere, spre deosebire de legarea și uciderea la fermă, spre deosebire de transportul la abator. Ei sunt în favoarea unei reduceri a emisiilor de GES, atâta timp cât aceasta nu are un impact negativ asupra animalelor în cauză.

Îngrijorări

Consumatorii au fost în special îngrijorați de adăpostirea animalelor, adică de schimbarea de la adăpostirea legată la adăpostirea liberă. Studiul a calculat că, dacă s-ar aduce îmbunătățirile dorite la condițiile animalelor în producția de lapte și lapte, aceștia ar plăti în medie cu 2,73 CHF (2,90 EUR) de persoană pe lună pentru lapte și 2,56 CHF (2,72 EUR) pentru unt.

Aceasta ar însemna, pentru lapte, o creștere cu 1,01% a bugetului alimentar lunar și 0,13% a cheltuielilor lunare totale. Pentru unt, ar fi o creștere cu 0,96% a bugetului alimentar și o creștere cu 0,12% a cheltuielilor totale.

Disponibilitatea consumatorilor de a plăti mai mult a depășit, de asemenea, limita superioară a costurilor pentru efectuarea efectivă a acestei schimbări în practica agricolă (deși tethering-ul nu mai este standardul pieței în Elveția și are loc la mai puțin de 50% din fermele sale).

Creșterea costurilor

Creșterea cheltuielilor pentru adăposturi ar fi mai mare decât pentru toate celelalte îmbunătățiri ale bunăstării animalelor. Cu toate acestea, de asemenea, subliniază studiul, afectează o parte mai mare a vieții animalului decât celelalte aspecte ale bunăstării animalelor.

Dar, când reducerea emisiilor de GES intră în conflict cu bunăstarea animalelor, ce vor prioritiza consumatorii?

Cercetarea a analizat, de asemenea, dacă consumatorii ar plăti mai mult pentru produse lactate legate de o reducere a emisiilor de GES. Acest rezultat a fost semnificativ, dar mai mic decât cel pentru îmbunătățirea bunăstării animalelor.

Dacă reducerea emisiilor de GES ar intra în conflict cu bunăstarea animalelor, ceea ce duce la o reducere a bunăstării menționate, consumatorii nu ar fi dispuși să plătească mai mult.

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2