102
Recent, într-o conferință de presă organizată la sediul Pro Agro, Claudiu Frânc, Președintele FCBR și speaker al Expo-Conferinței Internaționale Meat & Milk 2016, a dezvăluit modul în care hipermarket-urile externalizează profitul obținut în România. Acesta a declarat: ”Nici un procesator nu vă va spune ce vă voi spune eu. De la poarta fermei se ia laptele cu o medie cu 80 de bani. După procesare rezultă cca 2 lei, procesatorul fiind obligat să îl factureze cu cca 4 lei, iar hipermarketul adaugă alți 50 de bani. Dar, dacă ne uităm pe site-ul ANAF și arătați-mi hipermarket sau mare retailer care are profit mai mare de 1-3 % pentru care plătește impozit și taxe pentru statul român! Restul se refacturează la sfârșitul lunii la procesator, pe diferite servicii, cel mai costisitor serviciu fiind cel de audit intern, de milioane de euro lunar, făcut de personalul din țara de origine care ia acești bani care pleacă din România. Sunt bani colectați de la fiecare dintre noi, care cumpărăm, bani care pleacă nefiscalizați din România în afară”, a conchis Claudiu Frânc.