Stirieye

286

Condimentele introduse in hrana ierbivorelor reduc emisiile acestora de gaze poluante
MeatMilk

Autor

MeatMilk.ro

Distribuie pe

facebooktwitter
article

Cercetatorii de la Universitatea din Newcastle au descoperit ca utlizarea unor condimente in hrana animalelor reduce emisiile de gaze poluante. Astfel, fermierii ar putea fi indemnati sa foloseasca coriandru sau turmeric in prepararea hranei pentru ierbivore, caz in care s-ar obtine o reducere cu 40% a bacteriilor din stomacul acestora, scrie Romania Libera.

Acest tip de condimente actioneaza similar cu un antibiotic, atacand "bacteriile rele" din intestinele animalelor, responsabile cu productia de metan si, pe de alta parte, stimuleaza dezvoltarea "bacteriilor bune". Expertii au explicat ca terapiile medicale alternative obisnuiesc sa foloseasca o serie de condimente pentru tratarea unor afectiuni. De pilda, semintele de coriandru sunt folosite pentru durerile de stomac, in vreme ce turmericul si cuisoarele au un puternic efect antiseptic. Studiul realizat la Universitatea din Newcastle a identificat cinci tipuri de condimente - coriandru, sofran, turmeric, chimion si scortisoara - care, prin mestecare sau adaugate ca solutie in hrana oilor, de pilda, sunt capabile sa reduca productia de gaz metan din intestinele acestora. Potrivit expertilor, cel mai eficient este coriandrul, care poate reduce cu 40% productia de metan, de la 14 ml/g de mancare" la 8ml/g. Analizele chimice realizate in timpul studiului sugereaza ca aceasta proportie mare de eficacitate se datoreaza nivelurilor ridicate de acizi grasi nesaturati aflati in compozitia coriandrului.

Ai aflat ceva nou din acest articol?

Articolul anterior
Articolul urmator

Citește și:

Ești gata să-ți dezvolți afacerea ?

Abonează-te la newsletter-ul nostru pentru a fi la curent cu cele mai noi știri.