In deschiderea conferintei de presa, dupa cuvantul de Bun Venit adresat de Ilie Stoian, Redactorul Șef al agentiei infoALIMENT, doamna Claudia Bocean a prezentat conceptul manifestarii care se va desfasura in zilele de 13 si 14 iunie la Poiana Brasov, subliniind noutatile organizatorice: Ședinte comune in fiecare zi, workshop-uri tematice, vizite de documentare in ferme, in cadrul sectiunii infoTRIP, degustari de produse premium in cadrul sectiunii Innovation. Totodata, multumind partenerilor oficiali si partenerilor de organizare, doamna Bocean a subliniat suportul principalelor asociatii profesionale din Romania, APRCP, APRIL si Romalimenta. In mod deosebit, Claudia Bocean a evidentiat participarea ministrului Agriculturii, Daniel Constantin, a domnului Presedinte al ANPC, domnul Bogdan Cristian Nica, a Secretarului de Stat in MADR, Achim Irimescu, a presedintelui Romalimenta, Sorin Minea, ai reprezentantiolor ANSVSA si APIA, dar si participarea internationala de prestigiu din partea ArlaFoods si EBLEX-BPEX. Nu mai putin importanta a fost prezentarea programului de networking, in seara de 13 iunie, sponsorul oficial al Conferintei, TUI, oferind ca premiu al tombolei organizata de infoALIMENT o excursie de doua persoane la Praga. Luand cuvantul la intalnirea cu presa, doamna Stanca Tudor, Dorin Cojocaru si Dan Florian Petre, au reliefat importanta Conferintei Internationale infoALIMENT, Meat&Milk 2012, subliniind efortul organizatorilor dar, mai ales, oportunitatea oferita reprezentantilor de varf ai autoritatilor statului, top-managerilor, specialistilor din Industria de carne, Industria lactatelor, fermierilor, reprezentantilor sistemului bancar, retail, servicii etc., de a intra in dialog, de a gasi noi oportunitati de dezvoltare a acestor sectoare vitale ale Industriei alimentare din Romania. Raspunzand intrebarilor, vorbitorii au facut referire la starea de fapt a sectoarelor in care activeaza, au fost dezvoltate teme privind sistemul de finantare oferit de BRD solicitantilor, au detaliat tendintele consumului de carne si lactate din Romania. In mod special, doamna Stanca Tudor a atras atentia asupra cresterii inevitabile a pretului carnii de porc, iar Dorin Cojocaru a avertizat asupra problemelor pe care Industria de lactate trebuie sa le rezolve urgent, fie ca vorbim despre calitatea laptelui-materie prima, fie ca vorbim despre etichetare, mediu, dar si problematica ridicata de zer. La finalul intalnirii, cei prezenti au participat la un business launch. Detalii la zi despre Conferinta Internationala infoALIMENT, Meat&Milk 2012 puteti afla accesand http://conferinta.infoaliment.ro/