407

Consumatorii europeni spun că alimentele produse prin agricultura regenerativă sunt mai sănătoase

autor

MeetMilk.ro

distribuie

Un nou studiu al EIT Food Consumer Observatory, citat de ESMagazine, a constatat că majoritatea consumatorilor cred că alimentele produse prin agricultura regenerativă sunt mai sănătoase decât cele pe care le cumpără de obicei.

Prețul e o problemă

Studiul ”Cultivating Resilience: Regenerative Agriculture” a constatat, de asemenea, că preocupările legate de preț, precum și lipsa de înțelegere a ceea ce este agricultura regenerativă, sunt obstacole potențiale de depășit.

Studiul pan-european, realizat prin intermediul unui forum de participare a cetățenilor din 17 țări, a explorat gradul de conștientizare, percepțiile și preocupările consumatorilor cu privire la agricultura regenerativă.

Pe lângă faptul că consideră că produsele provenite din agricultura regenerativă sunt mai sănătoase, respondenții au remarcat și un apetit puternic de a înțelege mai bine agricultura regenerativă.

 Fără chimicale

Consumatorii europeni caută în mod special asigurarea că alimentele lor nu conțin substanțe chimice, ceea ce indică o cerere de transparență în producția de alimente, arată raportul.

În plus, consumatorii manifestă mai puțină îngrijorare cu privire la faptul că alimentele ultraprocesate sunt produse prin agricultura regenerativă, deoarece simt că ar fi „prea greu de spus dacă aceste alimente au fost produse în mod regenerativ”. În plus, mulți consumatori au declarat că încearcă să reducă consumul de alimente menționate.

O concluzie interesantă din studiu este că mulți consumatori cred în mod eronat că agricultura regenerativă este relevantă doar pentru fermele la scară mică sau locale.

Această concepție greșită duce la scepticism cu privire la potențialul agriculturii regenerative de a aborda securitatea alimentară la scară mai largă.

Beneficii în schimbare

Consumatorii sunt îngrijorați de faptul că trecerea la agricultura regenerativă va duce la prețuri mai mari la alimente, care, la rândul lor, le-ar putea împiedica nerăbdarea de a încerca produse produse prin această formă de agricultură.

„Agricultura regenerativă este asociată cu un impact pozitiv asupra mediului și social mai scăzut sau potențial net”, a spus Observatorul EIT pentru Consumatori de Alimente. „Dar este nevoie de efort, timp și investiții financiare pentru ca fermierii să treacă la practici regenerative.

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2