206

Controlul lactatelor în Croația este deficitar

autor

MeetMilk.ro

distribuie

Controlul lactatelor în Croația este deficitar, afirmă oficiali ai OAV. Sistemul de control al Croației pentru producția și depozitarea de produse lactate nu este adecvat, prezentând discrepanțe semnificative, conform Oficiului Alimentar și Veterinar (OAV).

Un audit a constatat că sistemul de verificare a eficacității controalelor oficiale s-a dovedit, de asemenea, a nu fi adecvat, deoarece o serie de deficiențe pot rămâne neobservate pentru o lungă perioadă de timp, în ciuda utilizării sistemului de verificare. În 11 unități de prelucrare a laptelui și depozite frigorifice vizitate de inspectorul veterinar s-au luat măsuri, inclusiv de urmărire, pentru a se asigura că operatorul alimentar a remediat situațiile identificate. Cu toate acestea, în patru locații de prelucrare a laptelui s-au constatat deficiențe serioase cu privire la implementarea și testarea microbiologică în Punctele Critice de Control ale Analizei de Hazard (HACCP) în conformitate cu reglementările UE, deficiențe care au persistat pentru o lungă perioadă de timp, nefiind observate de către medicul veterinar autorizat și inspectorul veterinar local. Ei au observat deficiențele doar cu una sau două săptămâni înainte de auditului realizat de către inspectorul veterinar, după ce fuseseră deja notificați de către autoritatea competentă care efectuează inspecția comună cu inspectorul veterinar. De asemenea, au fost identificate diferențe semnificative între constatările făcute de AVS și inspectorul veterinar. Trei locații de prelucrare a laptelui au fost autorizate fără o documentație pentru validarea echipamentelor ce controlează temperatura de pasteurizare și durata pasteurizării și alte patru fabrici de prelucrare a laptelui au primit autorizare fără a avea proiectate și implementate programe HACCP în mod corespunzător. Una dintre locații nu avea o capacitate suficientă pentru procesul de maturare pentru brânzeturile dure. Acesta a fost primul audit al Croației de la aderarea la UE în 2013. Croației i-a fost acordată o perioadă de tranziție până la 31 decembrie 2015 pentru ca unitățile din sectorul laptelui să îndeplinească standardele UE, dar normele privind igiena ar fi trebuit să fie respectate pe deplin de la data aderării. Răspunzând la o serie de recomandări ale OAV, autoritatea croată a declarat că de anul viitor inspectorii superiori veterinari ai serviciului competent vor instrui inspectorii sanitar-veterinari responsabili de controlul unităților individuale de prelucrare a laptelui.

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2