Brânzeturile rămân în top-ul preferințelor consumatorilor, iar volumul lor în producția fiecărui procesator este deosebit de mare. De aceea, în această ediție, vă prezentăm propunerile companiei Scherjon Dairy Equipment Holland, firmă de primă mărime de pe piața utilajelor și echipamentelor pentru Industria mondială a laptelui. Cheese Vat 2200 Această cuvă de brânză are o capacitate de 2200 litri, dar compania poate adapta echipamentul la specificațiile clientului.. Capacitatea zilnică de lapte procesat poate fi ușor ajustată prin adăugarea unei alte cuvă, care dublează capacitatea zilnică. Setările PLC conțin numeroase rețete, astfel încât, cu o atingere, computerul selectează rețeta dorită. Fiind construită din otel inoxidabil, cuva respectă standardele stricte de igienă și asigură o securitate ridicată de procesare, fiind echipată cu un sistem patentat de de descărcare a zerului. Procesarea este complet automatizată. Ceese Vat 900 Scherjon Dairy Equipment a dezvoltat o cuvă sofisticată pentru brânză, foarte indicată pentru a fi utilizate în institute de cercetare. Cu o capacitate de 900 de litri, cu ajutorul ei se pot produce loturi mici. Repere: - Standard ridicat de igienă- Reproductibilitate excelentă- Dimensionare precisă- Procesare complet automată- Distribuție excelentă de ingrediente- Fiabilitate ridicatăPre-press A1 Pre-press vat A1 are o capacitate de până la 5000 de litri, fiind caracterizat prin eficiență și ușurință în utilizare. Pentru a da un exemplu, procesorul de brânză poate fi umplut cu lapte proaspăt chiar în timp ce untilajul este în producție. Cașul va fi tăiat automat la dimensiunile pe care le selectați. Greutatea fiecărui bloc este determinată cu mare precizie, astfel încât ele sunt practic identice. Cuva de pre-press este echipată cu un sistem de curățare complet automatizată. Repere: - Procesare complet automatizată și unitate CIP- Reproductibilitate excelentă- Precizie de greutate foarte bună- O gamă largă de tipuri de brânză și dimensiuni- Separarea optimă a loturilorPre-press vat A3 Pre-press Vat A3 are o cuvă de 20.000 de litri, prezentând aceleași facilități ca echipamentul prezentat mai sus. Greutatea fiecărui bloc este determinată cu mare precizie, astfel încât ele sunt practic identice. Cuva de pre-press este echipată cu un sistem de curățare complet automatizat. Repere: - Proces complet automatizat și unitate CIP- Reproductibilitate excelentă- Precizie a greutății foarte bună- O gamă largă de tip brânză și dimensiuni- Separarea optimă a loturilorUnitate CIP Setul puternic de spălare CIP Scherjon dispune de un sistem computerizat de control al debitului, fiind format din trei compartimente. Primul activează apa de proces la o temperatură constantă de 72 ° C, al doilea adaugă apa cu detergent la o temperatură constantă de 85 ° C, iar al treilea, apa pentru clătirea finală. Opțional un al patrulea rezervor este disponibil cu apă pentru dezinfectare. Setul de spălare CIP poate fi introdus oriunde, pe linia de fabricare a brânzei, fiind posibilă utilizarea lui și pe alte linii de producție, cisterne de lapte sau săli de muls. camioane si saloane de muls. Setul CIP constă dintr-un set de tancuri în care apa dulce, apa clătită și detergenții sunt interschimbați, astfel încât un rezultat optim de curățare se va realiza prin reducerea folosirii detergenților, diminuând impactul asupra mediului. (Sursa: www.scherjon.eu)