Divizia americană a companiei franceze Danone s-a angajat să renunțe la ingredientele sale mondificate genetic, până în decembrie 2017. Compania a lansat ”The Danone Pledge”, angajamentul său prin care și-a propus să reducă emisiile de carbon și să îmbunătățească gestionarea solului, prin practici agricole durabile. Primul impact al acestor modificări va fi vizibil din luna iulie 2016, atunci când compania va introduce mai multe ingrediente naturale, care nu conțin ingrediente modificate genetic, pentru mărcile sale emblematice Oikos, Danimals și Dannon. Aceste mărci reprezintă 50% din volumul actual al companiei. De asemenea, a anunțat că pentru aceste branduri, hrana văcuțelor va fi nemodificată genetic, începân cu anul 2017. Reprezentanții companiei susțin că acesta este un prim pas făcut de un important producător de iaurt, în sprijinul produselor non-OMG. Reprezentanții firmei au mai anunțat că lucrează cu furnizori de fraje și au stabilit un parteneriat cu fermierii, pentru ca aceștia să înceapă plantarea hranei non OMG, pentru animale, cât mai curând posibil.