Compania Davisco cu sediul în Minnesota și-a crescut capacitatea de producție și a extins linia de produse BioZate, o gamă de proteine din zer hidrolizatecare completeaza portofoliul de produse proteice din zer pentru aplicații alimentare și de nutriție, informează Dairy Reporter. Proteinele BioZate pot fi încorporate în tablete nutritive și în diferite gustări, fără a introduce texturi ferme, au declarat reprezentanții firmei, . Proteinele din zer BioZate sunt fabricate folosind un proces de proprietate și sunt toate prelucrate la peste 90% puritate create special pentru o mare varietate de produse alimentare și de nutriție cum ar fi băuturi și snack-uri. BioZate3 este rezistent la căldură și este perfect pentru aplicații de nutriție cu digestibilitate ridicată, în timp ce BioZate7 este un nouă proteină excepțională aromată curată, evitând notele amare adesea asociate cu proteină hidrolizată, au declarat reprezentanții companiei. "BioZate7 este cea mai recentă proteină dintr-o generație de ingrediente de proteine din zer de specialitate care reflectă experiența noastră în puritate la un nivel foarte ridicat, proteine de înaltă calitate," a explicat Craig Sherwin, PhD, Director Tehnologie de la Davisco. "Piața mondială de proteine din zer hidrolizate continuă să se extindă rapid într-o varietate de aplicații, și BioZate7 va satisface nevoile clienților noștri." Zerul este un subprodus normal, rezultat în urma fabricării brânzeturilor. Acesta este lichidul care se scurge când elementele solide din lapte se coagulează şi sunt presate în formă solidă. După ce s-a filtrat şi purificat proteina produsă de zer, lichidul este transformat într-o pudră bogată în proteină de calitate şi lipsită de grăsime şi de lactoză (zahărul din lapte). David Curta, Director de Vânzări la Davisco, a adăugat: "Adăugarea unui hidrolizat curat aromat, extrem de purificat este un excelent plus la portofoliul nostru bine stabilit de proteine premium din zer preferate de clienți din întreaga lume."